Τρίτη, 2 Ιουλίου 2013

Το ευρωκοινοβούλιο ήρε κατά πλειοψηφία τη βουλευτική ασυλία της Μαρί Λεπέν, προκειμένου να επιτραπεί η δίωξή της στη Γαλλία για ρατσιστικό σχόλιο, που είχε κάνει για τους μουσουλμάνους το 2010, κατόπιν σχετικού αιτήματος το οποίο είχε υποβάλει δικαστήριο της Λιόν.

Η Λεπέν, πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου (FN) της Γαλλίας και ευρωβουλευτής από το 2004, αντιμετωπίζει κατηγορίες για υποκίνηση ρατσιστικού μίσους για ένα σχόλιό της με το οποίο παρομοίαζε τους μουσουλμάνους που προσεύχονται στους δρόμους με την κατοχή στο Παρίσι από τους γερμανούς ναζί στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Αν κριθεί ένοχη για υποκίνηση ρατσιστικού μίσους, η μέγιστη ποινή που μπορεί να της επιβληθεί είναι φυλάκιση ενός έτους και καταβολή προστίμου 45.000 ευρώ.

Χθες η Λεπέν επανέλαβε το σχόλιο που είχε κάνει το 2010, αψηφώντας την απειλή της δικαστικής της δίωξης.
Όπως δήλωσε, το έγκλημά της είναι ότι «τόλμησε να πει αυτό που σκέφτονται οι Γάλλοι, το οποίο είναι ότι οι προσευχές στους δρόμους -οι οποίες συνεχίζονται στο γαλλικό έδαφος- συνιστούν κατοχή».
«Θα πάω στο δικαστήριο με το κεφάλι ψηλά για να εξηγήσω ότι πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι σ’αυτήν την χώρα που να λένε στους Γάλλους την αλήθεια», δήλωσε η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου στο τηλεοπτικό δίκτυο LCI.

Πηγή : Μatrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: