Παρασκευή, 5 Απριλίου 2013

Δελτίο Τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χανίων : Καταγγέλλουμε τις επιθέσεις των νεοναζί της Χρυσής Αυγής ενάντια σε μετανάστες και ντόπιους εργαζόμενους.


Καταγγέλλουμε τις επιθέσεις των νεοναζί της Χρυσής Αυγής ενάντια σε μετανάστες και ντόπιους εργαζόμενους. 
Από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης 2/4 κι αφού πολλοί από τη φασιστική συμμορία βρίσκονταν σε κατάσταση μέθης, επιδόθηκαν σε προπηλακισμούς ενάντια σε οποιοδήποτε δεν ταίριαζε στα αρρωστημένα τους πρότυπα και επιθέσεις σε μετανάστες στο κέντρο της πόλης.
Η τραμπούκικη βόλτα τους έληξε άδοξα στο παλιό λιμάνι, όπου διαλύθηκαν από συγκεντρωμένους νεολαίους. Από εκεί και πέρα αξιοποίησαν τους μηχανισμούς της ασφάλειας και την αστυνομίας (που έκαναν ως εκείνη την ώρα τα “στραβά μάτια” για τις επιθέσει των φασιστών) για να κάνουν μηνύσεις στη δασκάλα Μαργαρίτα Παπαμηνά, μέλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και εκλεγμένης στο Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ και σε εργαζόμενο σε καφετέρια του λιμανιού (που τον είχαν ήδη χτυπήσει), με αποτέλεσμα να κρατηθούν στην Αστυνομική Διεύθυνση σχεδόν μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης! Οι μεθοδεύσεις αστυνομίας-νεοναζί συνεχίστηκαν με νέες μηνύσεις κατά αγωνιστών και δημοσιογράφου, που έρχονται να προστεθούν στη βιομηχανία διώξεων που έχει στηθεί στην πόλη μας ενάντια στο κίνημα που παλεύει τις μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων χρόνων!
Ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ δηλώνουμε ότι οι αγωνιστές κι οι αγωνίστριες του εργατικού κινήματος και ο δημοκρατικός λαός των Χανίων δεν τρομοκρατούνται ούτε από τις διώξεις του κράτους και της συγκυβέρνησης των μνημονίων ούτε από τους παρακρατικούς μπράβους τους! Το απέδειξε το πλήθος κόσμου και εκπροσώπων σωματείων φορέων που βρέθηκαν έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση την Τρίτη και την Τετάρτη. Το απέδειξε η αντιφασιστική πορεία που πραγματοποίησε το ΚΚΕ  το απόγευμα της Τρίτης. Το απέδειξαν οι εργαζόμενοι, οι καταστηματάρχες και ο κόσμος που αντέδρασε στις προκλήσεις και τις επιθέσεις των νεοναζί μέχρι και που τους σταμάτησε! Καλούμε όλα τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς, τους εργαζόμενους και τη νεολαία να δυναμώσουν το μέτωπο ενάντια στους νοσταλγούς του Αουσβιτς και του Νταχάου, αναπόσπαστο κομμάτι ενός Μετώπου Ρήξης και Ανατροπής της συγκυβέρνησης, των μνημονίων και της τρόικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: