Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Κ.Κ.Ε : Μήνυμα στο ΚΚ Ινδίας (μαρξιστικό) για την δολοφονία του συνδικαλιστή φοιτητή στην Καλκούτα.


 Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ έστειλε το ακόλουθο μήνυμα στο ΚΚ Ινδίας (μαρξιστικό) για τη δολοφονία συνδικαλιστή φοιτητή την Τρίτη στην Καλκούτα:


«Το ΚΚΕ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την άγρια δολοφονία του Σουντίπτα Γκούπτα, μέλους της Κρατιδιακής Επιτροπής Δυτικής Βεγγάλης της Φοιτητικής Ομοσπονδίας Ινδίας, κατά τη διάρκεια της μεταγωγής του και ενώ τελούσε υπό κράτηση από την Ινδική αστυνομία.
Ο συνδικαλιστής φοιτητής είχε συλληφθεί κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων φοιτητικών οργανώσεων που ζητούσαν την πραγματοποίηση φοιτητικών εκλογών.
Οι αστικές κυβερνήσεις της Δυτικής Βεγγάλης, αλλά και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Ινδίας, έχουν μεγάλες πολιτικές ευθύνες για τη βάρβαρη δολοφονία του νεαρού αγωνιστή, αλλά και για το γενικότερο κλίμα τρομοκρατίας και δολοφονικών επιθέσεων απέναντι στους κομμουνιστές και τους συμμάχους τους που επικρατεί στο κρατίδιο, όπου μόνο μετά τις εκλογές του 2011 έχουν σημειωθεί σχεδόν 100 δολοφονίες μελών και στελεχών του ΚΚ Ινδίας (μαρξιστικό). Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα έχει ως απαραίτητο συστατικό το χτύπημα των κομμουνιστών και τον περιορισμό των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.
Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη του στο ΚΚ Ινδίας (μαρξιστικό), στη Φοιτητική Ομοσπονδία Ινδίας και ιδιαίτερα στην οικογένεια του Σουντίπτα Γκούπτα και ενώνει τη φωνή του με τη δίκαιη απαίτηση για παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων της δολοφονίας του».
Τραύματα στο κρανίο και σε όλο το σώμα του έφερε ο 22χρονος Σουντίπτα Γκούπτα σύμφωνα με ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στη σορό του, όπως ενημέρωσαν συγγενείς του θύματος. Σύμφωνα με αυτή, τα τραύματα έγιναν πριν το θάνατό του και δεν μπορούν να προκλήθηκαν από «ατύχημα», όπως ισχυρίζεται η αστυνομία. Κατά τη χτεσινή μέρα χιλιάδες φοιτητές απέδωσαν φόρο τιμής στον Σ. Γκούπτα, ο οποίος ήταν μέλος του ΚΚ Ινδίας (Μ), ενώ απαιτούν διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου του και καταδίκη των δολοφόνων του.

Πηγή : www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: