Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Θα συνεχίσουν να πίνουν το αίμα του λαού...Κυβέρνηση: Στρώνει έδαφος για νέα μέτρα !

Δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών για υστέρηση στα κρατικά έσοδα


Την προετοιμασία του εδάφους για τη λήψη νέων μέτρων, αποτελούν οι σημερινές δηλώσεις στη Βουλή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, ο οποίος ανέφερε, ότι φέτος προβλέπεται ότι τα τακτικά έσοδα θα είναι περίπου 3 δισεκατομμύρια λιγότερα από πέρυσι. Σήμερα εξάλλου πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση των επιτελών του υπουργείου Οικονομικών, όπου και εξετάστηκε η πορεία των κρατικών εσόδων.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού το α' 15ήμερο του Φλεβάρη, ήταν μειωμένα, σε σχέση με τον στόχο, κατά 180 εκατ. ευρώ, ενώ τον προηγούμενο Γενάρη είχαν εμφανίσει υστέρηση περί τα 240 δισ. ευρώ.
Ο Γ. Σταϊκούρας απέδωσε τις εκτιμήσεις για τα μικρότερα έσοδα το 2013, στον εμπροσθοβαρή χαρακτήρα των μέτρων του προγράμματος δημοσιονομικής λιτότητας, αλλά και στη περιορισμένη φορολογική ικανότητα της ελληνικής κοινωνίας... Πρόσθεσε επίσης, ότι οι φόροι εισοδήματος θα είναι κατά 15,6% μειωμένοι σε σχέση με πέρυσι, ενώ θα υπάρξει μείωση του φόρου συναλλαγών κατά 8,8% και κατά 9% στο ΦΠΑ, ενώ εκτίμησε ότι «με αυτά τα δεδομένα και με την απόκλιση που είχαμε τον πρώτο μήνα, είναι πάρα πολύ δύσκολο να πει κάποιος από τον πρώτο μήνα πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση».
«Αμφιβολία», η οποία στρώνει το έδαφος για τη λήψη και νέων σκληρών μέτρων, τόσο φορολογικών, όσο και νέων περικοπών στις κοινωνικές δαπάνες, δεδομένου ότι στο 3ο μνημόνιο η συγκυβέρνηση έχει αποδεχτεί και υπογράψει, ότι σε περίπτωση που σημειωθούν αποκλείσεις στην εκτέλεση του Κρατικού Προϋπολογισμού, θα λειτουργεί αυτόματη ρήτρα διορθωτικών μέτρων...
Πρόκειται για τον απόλυτο παραλογισμό, καθώς τα κρατικά έσοδα μειώνονται λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης και του δραστικού περιορισμού της οικονομικής δραστηριότητας, της άγριας λεηλασίας των μισθών και των συντάξεων, της έκρηξης της ανεργίας και της μη αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής της αστικής τάξης. Παρά ταύτα, συγκυβέρνηση και τρόικα επιμένουν, ότι σε περίπτωση αποκλίσεων θα ληφθούν νέα μέτρα.
Ήδη, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών «ξύνει τα νύχια της» και προετοιμάζεται για νέα επιδρομή σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Στην κατεύθυνση αυτή, αποστέλλουν ενημερωτικά σημειώματα σε εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους που χρωστούν στο δημόσιο ποσά από 3.000 ευρώ, αρχικά για να τους «υπενθυμίσει» την οφειλή τους και στη συνέχεια να τους εξωθήσει στα γκισέ της εφορίας. Το θέμα είναι ότι οι άνθρωποι, έχουν φτάσει στα όριά τους και δεν έχουν να πληρώσουν. Από την άλλη η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, συνεχίζει την αλλοπρόσαλλη πολιτική στο θέμα των «διευκολύνσεων» με τις δόσεις. Τη μία βδομάδα διαρρέουν ότι προσανατολίζονται να αυξήσουν τον αριθμό των δόσεων, ακόμα και σε 60, ώστε να μπορούν οι οφειλέτες να ξεπληρώσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους σε μικρά ποσά, ακόμα και 25 ευρώ ανά δόση. Ο υφυπουργός Οικονομικών Γ.Μαυραγάνης, άλλαξε το τροπάριο και με δηλώσεις του στη Βουλή, ανέφερε, ότι «το υπουργείο Οικονομικών δεν συμμερίζεται την ανάγκη καθιέρωσης μεγαλύτερου αριθμού δόσεων για την αποπληρωμή οφειλών στο Δημόσιο», για να προσθέσει στη συνέχεια, ότι οι προϊστάμενοι των εφοριών θα πρέπει να επιδιώξουν την είσπραξη όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών, λαμβάνοντας όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο, αναγκαστικά, ποινικά και λοιπά μέτρα για τη διασφάλιση των συμφερόντων του δημοσίου...


Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: