Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΚΚΕ(μ-λ)
Καθημερινή η έκφραση της φασιστικοποίησης
Να μην περάσει η κρατική τρομοκρατία!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Καθημερινή η έκφραση της φασιστικοποίησης
Να μην περάσει η κρατική τρομοκρατία!
Με διμοιρίες ΜΑΤ, ρόπαλα, χημικά, με ξυλοδαρμό ακόμα και δυο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, και δεκάδων νεολαίων, «απάντησε», η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, στη συμβολική κινητοποίηση των νέων του ΣΥΡΙΖΑ, στο ακαδημαϊκό γραφείο του Γ. Μέργου, γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, που πραγματοποιούνταν, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προκλητικές του δηλώσεις, ότι ο κατώτατος μισθός στη χώρα παραμένει σε… ψηλά επίπεδα.
Το γεγονός αυτό, αποτελεί συνέχεια του άγριου ξυλοδαρμού και των συλλήψεων συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, της επίταξης των απεργών ναυτεργατών και των εργαζομένων στα ΜΜΜ, την προκλητική εμφάνιση δυο ένστολων αστυνομικών, στη συνέλευση του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων. Παράλληλα με τα προκλητικά σχεδία της κυβέρνησης, για την ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία.
Την ίδια στιγμή, και οι αγωνιζόμενοι αγρότες, οι οποίοι αντιστέκονται στο ξεκλήρισμα τους, και στα νέα αντι-αγροτικά μέτρα των μνημονίων, της κυβέρνησης και της Ε.Ε., αντιμετωπίστηκαν στη Εθνική της Λαμίας στην Ανθήλη, με ΜΑΤ, ρίψη χημικών, 11 συλλήψεις και ξυλοδαρμούς μεγάλης αγριότητας, με αποτέλεσμα σοβαρούς τραυματισμούς. Μ΄ αυτό τον τρόπο, προσπαθεί η κυβέρνηση να καταστείλει το δίκαιο αγώνα τους.
Στο ίδιο πλαίσιο, εντάσσεται επίσης, και η σημερινή «εικόνα», έξω απ΄ τη Βουλή, όπου τρεις κλούβες ΜΑΤ, περικύκλωσαν διαμαρτυρία των Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α), αλλά κι η εκτεταμένη επιχείρηση «Ξένιος Δίας», που εξελίσσεται αυτή την ώρα, στο κέντρο της Αθήνας.
Με πολιορκητικό κριό τη φασιστικοποίηση, η κυβέρνηση, επιδιώκει να επιβάλει, για λογαριασμό του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου, την βαρβαρότητα των μνημονίων. Είναι ακριβώς, ο τρόμος του συστήματος, μπροστά στην ανάπτυξη των εργατικών- λαϊκών αντιστάσεων και αγώνων, που το οδηγεί στην «συρρίκνωση» ακόμα κι αυτής, της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, αλλά και στο τσάκισμα των δημοκρατικών κατακτήσεων του λαού.
Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλοντας, το τρομοκρατικό αυτό όργιο, καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, το λαό, στο δρόμο της μαζικής αντίστασης και του ανυποχώρητου αγώνα, τόσο απέναντι στην επίθεση στους όρους ζωής τους, όσο κι απέναντι στη φασιστικοποίηση που εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς. Ενός αγώνα, που αποτελεί και τη μοναδική εγγύηση, για την ανατροπή της βάρβαρης και ταξικής πολιτικής του συστήματος. Η μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία, της Τετάρτης 20ης Φλεβάρη, πρέπει ν’ αποτελέσει, έμπρακτη καταδίκη, και της φασιστικοποίησης, που δίπλα στη φτώχεια και την εξαθλίωση, επιβάλει, το ντόπιο κεφάλαιο κι οι ιμπεριαλιστές «δανειστές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: