Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Βενεζουέλα: Καταγγελίες της κυβέρνησης για ύποπτα σχέδια εν μέσω διαδηλώσεων για την επέτειο της 23ης Γενάρη.


Χιλιάδες λαού διαδήλωσαν σήμερα στο Καράκας, την πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, σε κινητοποίηση με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της 23ης Γενάρη του 1958, όταν και τερματίστηκε η δικτατορία του Μάρκος Πέρες Χιμένες. Πολλοί υποστηρικτές της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, ντυμένοι με κόκκινα πουκάμισα διαδήλωσαν στους δρόμους της συνοικίας «23η Γενάρη», μια συνοικία με εργατικές κατοικίες, στην οποία μίλησαν και πολλά στελέχη της κυβέρνησης.
Στην συγκέντρωση έγινε μια σοβαρή καταγγελία από τον υπουργό Εσωτερικών Νέστορ Ρεβερόλ μιλώντας στο κρατικό δίκτυο τηλεόρασης VTV. Συγκεκριμένα είπε: «Έχουμε λάβει πολύ σημαντικές πληροφορίες, βάσει των οποίων τα μέλη της ακροδεξιάς στη Βενεζουέλα, με τη συνεργασία ακροδεξιών κύκλων στο εξωτερικό, έχουν δρομολογήσει την επεξεργασία ενός πλήγματος» κατά του Μαδούρο (αντιπρόεδρος) και Καμπέγιο (πρόεδρος Εθνοσυνέλευσης). Μάλιστα ο Ρεβερόλ πρόσθεσε ότι «όλες οι υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας μας βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού» και η κυβέρνηση «έχει λάβει μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας» των δύο πολιτικών.


Επίσης, σε δηλώσεις τους σε διεθνή δίκτυα πολλοί από τους διαδηλωτές εύχονταν ταχεία ανάρρωση στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, ο οποίος νοσηλεύεται εδώ και 7 βδομάδες στην Αβάνα. Διαδήλωση -σε μακρινή ωστόσο τοποθεσία από την φιλοκυβερνητική- με αφορμή την επέτειο της 23ης Γενάρη πραγματοποίησαν και οπαδοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης.




ΠΗΓΗ - WWW.902.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: