Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Έκθεση Σέρκας: Το ΚΚΕ καταψήφισε το έκτρωμα.


Η έκθεση Σέρκας, για την αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων, το μόνο που επιδιώκει είναι η προστασία της κερδοφορίας των μονοπωλίων, εντείνοντας την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης, τις απολύσεις, τη γενικευμένη εφαρμογή της ελαστικής και προσωρινής απασχόλησης. 



Το αντεργατικό έκτρωμα υπερψήφισαν στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σύσσωμα τα κόμματα του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Οικολόγοι-Πράσινοι και ΛΑΟΣ, που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την ανεργία, ενώ στηρίζουν με κάθε τρόπο τα συμφέροντα του κεφαλαίου.
   Αιτιολογώντας την καταψήφιση της απαράδεκτης έκθεσης από το ΚΚΕ, ο ευρωβουλευτής του Κόμματος, Γιώργος Τούσσας, τόνισε τα εξής:       
   «Tο KKE καταψηφίζει την έκθεση έκτρωμα, τα νέα αντεργατικά μέτρα που περιλαμβάνονται για τη  μετεγκατάσταση  των επιχειρήσεων και τη διασφάλιση των συμφερόντων των μονοπωλίων. Η έκθεση θεωρεί αναφαίρετο δικαίωμα των επιχειρήσεων να κάνουν όποιες αναδιαρθρώσεις κρίνουν αναγκαίες για την κερδοφορία τους, απολύσεις, γενικευμένη εφαρμογή  της προσωρινής-ελαστικής απασχόλησης, ευελφάλεια, ένταση της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης. Προστασία και διασφάλιση της ανταγωνιστικότητα-της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Αυτό άλλωστε είναι το αναγκαίο αποτέλεσμα των ελευθεριών κίνησης του κεφαλαίου, που αποτελεί το θεμέλιο της ευρωένωσης των μονοπωλίων. Για τις απολύσεις προτείνει προγράμματα κατάρτισης, που βέβαια θα καρπωθούν οι  επιχειρήσεις. Με απύθμενο θράσος για τους ανέργους, προτείνουν μέτρα ψυχολογικής στήριξης!
   Τώρα είναι επιτακτική ανάγκη  η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να ενδυναμώσουν την αντιμονοπωλιακή- αντικαπιταλιστική πάλη, να ανοίξουν το δρόμο για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, για ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας και της οικονομίας, που θα έχει κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών  του εργαζόμενου λαού και όχι των μονοπωλίων».

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: