Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Το ΕΣΡ καλεί Mega για παραβίαση τηλεοπτικής νομοθεσίας.


Άμεσα αντέδρασε το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο στην καταγγελία του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, για παραβίαση τηλεοπτικής νομοθεσίας.



Το ΕΣΡ με ανακοίνωσή του καλεί τον τηλεοπτικό σταθμό Mega να δώσει εξηγήσεις για τη στάση του εντός δύο ημερών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το κανάλι για απαράδεκτη στάση με βάση τις αρχές της πλουραλιστικής ενημέρωσης και δημοσιογραφικής δεοντολογίας καθώς δεν μετέδωσε στο δελτίο του την ανακοίνωση του κόμματος που αναφερόταν στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και επέρριπτε ευθύνες στον Ευάγγελο Βενιζέλο.


 Μετά από την επιστολή του Πάνου Σκουρλέτη στον πρόεδρο του Συμβουλίου, Ιωάννη Λασκαρίδη, το ΕΣΡ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί το Mega να εξηγήσει τη στάση του εντός δύο ημερών.

Η ανακοίνωση:


Απαντώντας απόψε το Mega από το Κεντρικό του Δελτίο Ειδήσεων με κεντρικό ρεπορτάζ, μετέδωσε την ανακοίνωση του Πήγασος και της οικογένειας Μπόμπολα,
μιλώντας προσπάθεια για προσπάθεια εκφοβισμού των δημοσιογράφων και απειλών κατά του σταθμού.

«Οι δημοσιογράφοι δεν εκφοβίζονται, το έχουν αποδείξει πολλές φορές, σε πολλούς εκπροσώπους», ανέφερε το ρεπορτάζ.

Ο κεντρικός σχολιαστής του σταθμού, Γιάννης Πρετεντέρης είπε ότι αυτό που ζητά ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να εγκρίνει τα όσα μεταδίδει ο σταθμός,αλλά αυτό -όπως είπε- εφαρμόζεται σε άλλα καθεστώτα, όπου τα κόμματα διαμορφώνουν τα σχόλια και τις ειδήσεις.

Πηγή : www.topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: