Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΣΑΒΕΣ: ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ.


ΟΡΓΙΟ ΦΗΜΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟ ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Επιδείνωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, μετά την τέταρτη εγχείριση για την αντιμετώπιση του καρκίνου στην οποία υποβλήθηκε, παλεύοντας με«σοβαρή λοίμωξη» του αναπνευστικού, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Το βράδυ της Πέμπτης, ο υπουργός Πληροφόρησης Ερνέστο Βιγέγκας ανέφερε σε τηλεοπτική του ανακοίνωση πως ο πρόεδρος «αντιμετωπίζει επιπλοκές ως αποτέλεσμα σοβαρής λοίμωξης του αναπνευστικού». Η λοίμωξη «έχει προκαλέσει ανεπάρκεια στο αναπνευστικό του, η οποία επιβάλλει στον πρόεδρο πλήρη συμμόρφωση με τη θεραπεία στην οποία υποβάλλεται», προσέθεσε ο υπουργός.
Η επιδείνωση της υγείας του Ούγκο Τσάβες έχει ξεσηκώσει ένα όργιο φημολογίας σχετικά με την πολιτική κατάσταση στην Βενεζουέλα. Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας κατηγορεί την αντιπολίτευση και τις ΗΠΑγια «ψυχολογικό πόλεμο», με στόχο την αποσταθεροποίηση της χώρας.
Μια πρόσφατη κυβερνητική ανακοίνωση προς τον λαό της χώρας προειδοποιούσε «για τον ψυχολογικό πόλεμο που ένα διακρατικό δίκτυο των μέσων ενημέρωσης έχει εξαπολύσει σχετικά με την ασθένεια του προέδρου, με απώτερο σκοπό να αποσταθεροποιήσουν» τη Βενεζουέλα και να θέσουν τέλος «στη σοσιαλιστική επανάσταση» που έχει ξεκινήσει ο Τσάβες.
Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος Μαδούρο είπε: «Γνωρίζουμε για τις χειραγωγήσεις που εκπορεύονται από τις ΗΠΑ. Πιστεύουν πως ήρθε η ώρα τους και πως έχει ξεκινήσει μία τρελή περίοδος επίθεσης της δεξιάς, τόσο εδώ, όσο και σε διεθνές επίπεδο».
Τέλος όπως ανακοινώθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο πρόεδρος της ΕθνοσυνέλευσηςΝτιοσδάτο Καμπέγιο τις τελευταίες ώρες συμμετέχουν σε μία ομάδα εργασίας με τον Τσάβες, που στόχος της είναι η χάραξη μίας στρατηγικής ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων του προέδρου στις 10 Ιανουαρίου.

Πηγή : www.iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: