Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

KKE: Συλλυπητήριο μήνυμα σε ΚΚΡΟ και ΚΕΚΡ για τις βομβιστικές επιθέσεις στη Ρωσία.

 Συλλυπητήριο μήνυμα απέστειλε το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ προς το Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας και το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας για το θάνατο δεκάδων ανθρώπων από τις βομβιστικές επιθέσεις στο Βόλγκογκραντ.


Το μήνυμα έχει ως εξής:

«Αγαπητοί σύντροφοι,


Τα τελευταία 24ωρα και λίγο πριν από το νέο χρόνο και την έναρξη της χειμερινής Ολυμπιάδας, το Βόλγκογκραντ δέχτηκε απανωτές βομβιστικές επιθέσεις, που οδήγησαν στο θάνατο δεκάδες αθώους ανθρώπους.

Βεβαίως, όχι μόνον ο χρόνος, αλλά και το μέρος που εκδηλώθηκαν αυτές τις επιθέσεις δεν είναι τυχαίο, μιας και σ’ ολόκληρη την ανθρωπότητα είναι γνωστή η συμβολή αυτής της πόλης, του Στάλινγκραντ και της μάχης του, στην εξέλιξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και στην ήττα του φασισμού. Οι στοχεύσεις των δυνάμεων (εσωτερικών κι εξωτερικών), που κρύβονται πίσω από αυτές τις επιθέσεις στοχεύουν μακρύτερα από την αναζωπύρωση του διεθνικού μίσους και θα φανούν στην πορεία.

Σε κάθε όμως περίπτωση, οι επιθέσεις αυτές αποτελούν ένα κομμάτι του παζλ της βαρβαρότητας του καπιταλισμού, με την οποία έρχονται αντιμέτωποι οι πολίτες της Ρωσίας τα τελευταία 22 χρόνια, μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανατροπής του σοσιαλισμού. Έτσι, την ημέρα της 91ης επετείου από την ίδρυση της ΕΣΣΔ, ο λαός της Ρωσίας, με τραγικό τρόπο βιώνει πως η ασφάλεια, όπως άλλωστε κι η κοινωνική δικαιοσύνη, η κοινωνική ευημερία, η πρόοδος, η ειρήνη, είναι συνώνυμα του σοσιαλιστικού δρόμου ανάπτυξης.

Εκ μέρους του ΚΚΕ παρακαλούμε να μεταβιβάσετε τα συλλυπητήρια μας στους εργαζόμενους της Ρωσίας κι ιδιαίτερα στις οικογένειες των θυμάτων των επιθέσεων.

Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ».

Πηγή : KKE

Δεν υπάρχουν σχόλια: