Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Γραμματεία Καρδίτσας ΠΑΜΕ: Καταγγέλλει τις πρωτοχρονιάτικες απολύσεις στην αρχαιολογική υπηρεσία.

 Τις πρωτοχρονιάτικες απολύσεις εφτά εργαζομένων από την αρχαιολογική υπηρεσία Καρδίτσας καταγγέλλει η Γραμματεία Καρδίτσας του ΠΑΜΕ.


Στην ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει: «Εφτά εργαζόμενοι, διαφόρων ειδικοτήτων, - μηχανικοί, αρχιτέκτονες, σχεδιαστές, συντηρητές-  στην Αρχαιολογική Υπηρεσία Καρδίτσας ειδοποιήθηκαν να μην πάνε για δουλειά από την πρώτη του έτους.
Οι άμεσοι προϊστάμενοί τους απέφυγαν, όπως πληροφορηθήκαμε, να δώσουν σαφείς απαντήσεις και εξηγήσεις στους εργαζόμενους.

Πανελλαδικά, χιλιάδες εργαζόμενοι της αρχαιολογίας στα έργα του ΕΣΠΑ κινδυνεύουν με απόλυση επειδή δεν υπογράφτηκε η σχετική ΠΥΣ για την ανανέωση ή παράταση των συμβάσεών τους. Είναι φανερό ότι οι απολύσεις αυτές εντάσσονται στις 12.500 απολύσεις που θέλουν να κάνουν στο Δημόσιο για να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις στους δανειστές.

Με αυτήν την πολιτική που καταργεί χιλιάδες θέσεις στην Αρχαιολογική Υπηρεσία και οδηγεί έμπειρο προσωπικό στην ανεργία και την εξαθλίωση ανοίγονται οι πόρτες στους ιδιώτες για να καλύψουν τα κενά και να βάλουν στο χέρι τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία. Μεγαλώνουν οι κίνδυνοι και στον τομέα της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, που αφορά στην αρχαιολογική επίβλεψη των δημόσιων έργων, την καταγραφή και συντήρηση των ευρημάτων, αφού οι ειδικοί που ασχολούνται με αυτές τις δουλειές απολύονται.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις απολύσεις και την ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που προωθείται στο υπουργείο Πολιτισμού για φτηνούς, ευέλικτους και χωρίς δικαιώματα εργαζόμενους και την ιδιωτικοποίηση της κρατικής δομής προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας είτε μέσω των εργολάβων είτε μέσω των αρπαχτικών των ΜΚΟ που νοικιάζουν τους εργαζόμενους έναντι "μίζας", με τριτοκοσμικές συμβάσεις εργασίας που δεν περιλαμβάνουν ούτε τα στοιχειώδη για να ζήσει ένας άνθρωπος.

Το ΠΑΜΕ καλεί και τους ίδιους τους εργαζόμενους να μην αφήσουν τη ζωή τους στα χέρια των μεσαζόντων και των διαμεσολαβητών, αλλά να οργανωθούν στα ταξικά σωματεία και όλοι μαζί, εργαζόμενοι, άνεργοι, απολυμένοι, να διεκδικήσουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα, να παλέψουμε για την ανατροπή της πολιτικής που μας οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα μιας χούφτας παρασίτων της πλουτοκρατίας».

Πηγή : ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: