Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Ανεπιθύμητοι οι ΝΑΤΟικοί στην Πάτρα.Ανακοίνωση των Οργανώσεων Αχαΐας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

 Με ανακοίνωσή τους οι Κομματικές Οργανώσεις Αχαΐας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ χαρακτηρίζουν ανεπιθύμητες τις ΝΑΤΟικές δυνάμεις στην Πάτρα.
Αναλυτικά, αναφέρουν:
«Για μια ακόμη φορά το λιμάνι της πόλης μας, αλλά και η ευρύτερη περιοχή του Ιονίου Πελάγους και του Πατραϊκού Κόλπου αποτελεί αγκυροβόλιο και χώρο εξάσκησης για το ΝΑΤΟικό στόλο.
Για μια ακόμη φορά η συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προκαλούν τα αισθήματα του λαού μας και της νεολαίας μας.
Η παρουσία από σήμερα (σ.σ. χτες) της μόνιμης αντιναρκικής δύναμης του ΝΑΤΟ στο λιμάνι της Πάτρας, στα πλαίσια της άσκησης "ΑΡΙΑΔΝΗ 2013" που θα πραγματοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου και του Πατραϊκού από τις 4 έως και 13 Νοεμβρίου με συμμετοχή 4 ΝΑΤΟικών πλοίων, να καταγγελθεί από το λαό της Αχαΐας συνολικά. Να σταματήσει να είναι το λιμάνι και η πόλη μας "κέντρο υποδοχής" και ορμητήριο για την προετοιμασία νέων αιματοχυσιών γενικότερα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Οι ΝΑΤΟικοί φονιάδες των λαών και τα πλοία τους είναι ανεπιθύμητα.
Είναι προκλητική η παρουσία τους, την ίδια στιγμή που στη Συρία διεξάγονται πολεμικές συγκρούσεις από τους ιμπεριαλιστές για το μοίρασμα της πίτας, με την εμπλοκή της Ελλάδας, με την παραχώρηση της βάσης της Σούδας, αλλά και την ενδεχόμενη παραχώρηση των αεροδρομίων του Αράξου και της Καλαμάτας.
Καλούμε το λαό της περιοχής να καταδικάσει την παρουσία των ΝΑΤΟικών φονιάδων στην πόλη της Πάτρας, να βρίσκεται σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση για δυναμικότερη απάντηση και κινητοποίηση το επόμενο διάστημα ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή.
ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ - ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΝΑΤΟΪΚΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: