Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Εκδηλώσεις των Οργανώσεων της ΚΝΕ για τα 40 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

 Με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδηλώσεις με πλούσιο πρόγραμμα και τη συμμετοχή εργαζομένων και μαθητών.


Το Σάββατο 16 Νοέμβρη

Η Νομαρχιακή Οργάνωση Βόρειου Τομέα Αττικής της ΚΝΕ θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στις 7 μ.μ. στο ΚΕΠ Ν. Ιωνίας (Πατρ. Ιωακείμ 4, απέναντι από το σταθμό ΗΣΑΠ Ν. Ιωνίας) με θέμα: «Το μαθητικό κίνημα την περίοδο της δικτατορίας».

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει αφηγήσεις, θεατροποιημένα αποσπάσματα από ανταποκρίσεις μαθητών στον παράνομο «Οδηγητή» την περίοδο εκείνη, καθώς και ηχητικά ντοκουμέντα, βίντεο και μουσικό πρόγραμμα. Ξεχωριστή πινελιά στην εκδήλωση θα δώσει η μαρτυρία του κομμουνιστή Μπ. Ζιώγα, ο οποίος θα περιγράψει τα βιώματά του από την περίοδο της χούντας.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν μαθητές από τα εξής σχολεία: 3ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας, 1ο ΕΠΑΛ Ν.Ιωνίας, 1ο Λύκειο Ν. Ιωνίας, 2ο Λύκειο Ν. Ηρακλείου, 3ο Λύκειο Ν. Ηρακλείου, 3ο Λύκειο Ν. Φιλαδέλφειας και 9ο Λύκειο Αμαρουσίου.

Στο χώρο θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας μαθητών, καθώς και βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».

Το πρωί της ίδιας μέρας, στις 11 π.μ., έξω από το ΚΕΠ Ν. Ιωνίας προγραμματίζεται κυνήγι χαμένου θησαυρού, με θέμα: «Ψάχνοντας το μυστικό των μαθητών στη χούντα».

Η Νομαρχιακή Οργάνωση Νοτίου Τομέα της ΚΝΕ διοργανώνει εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση των 40 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Στην εκδήλωση με θέμα «Με αγώνες και θυσία γράφεται η ιστορία» θα μιλήσει στέλεχος της ΚΝΕ, ενώ θα περιλαμβάνει μουσικό πρόγραμμα και προβολή βίντεο.

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: