Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2013

ΚΝΕ : Προς τους νέους στρατευμένους και τις οικογένειές τους.

  Με συλλογικό αγώνα διεκδικούμε αξιοπρεπή θητεία
απομονώνουμε τη ναζιστική, εγκληματική Χρυσή Αυγή


 
Τους επόµενους µήνες της θητείας σου η ΚΝΕ σε καλεί να σταθείς µε ψηλά το κεφάλι, να διεκδικήσεις αγωνιστικά τα δικαιώµατά σου. Η επίθεση που τσακίζει µισθούς και εργασιακά δικαιώµατα, η πολιτική που τσακίζει συνολικά τις ζωές µας συνεχίζεται και µέσα στα στρατόπεδα µε πολλούς τρόπους, µε περικοπές σε κάθε είδους παροχές, από τα στρατιωτικά είδη µέχρι τα δωρεάν εισιτήρια, µε το µισθό κοροϊδία των 8,61€.
 
Την ίδια στιγµή που η κυβέρνηση και οι διοικήσεις µας λένε πως δεν υπάρχουν χρήµατα και πρέπει να κάνουµε θυσίες για να «σωθεί η χώρα», το αστικό κράτος δίνει απλόχερα οικονοµική στήριξη και προνόµια στους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές και τους βιοµηχάνους. ∆απανά δισεκατοµµύρια για Νατοϊκούς εξοπλισµούς. Παίρνει µέρος σε ιµπεριαλιστικούς πολέµους για τη συµµετοχή της ελληνικής αστικής τάξης στη λεία από την εκµετάλλευση λαών και χωρών. Πραγµατοποιεί ασκήσεις καταστολής του «εσωτερικού εχθρού», του λαϊκού κινήµατος που δεν υποτάσσεται, που διεκδικεί ζωή µε δικαιώµατα.
Η όξυνση των ανταγωνισμών κυρίως στην περιοχή της Αν. Μεσογείου επιβεβαιώνει ότι ο πόλεμος είναι η δεύτερη φύση του καπιταλισμού, είναι η συνέχεια της πολιτικής με άλλα μέσα για να λυθούν αντιθέσεις που έχουν να κάνουν με τον έλεγχο των αγορών, των πηγών πρώτων υλών, των δρόμων μεταφοράς των εμπορευμάτων και της ενέργειας. Η καπιταλιστική κρίση που γεννά τη βαρβαρότητα για τους λαούς με το τσάκισμα των δικαιωμάτων σε καιρό «ειρήνης», γεννά ταυτόχρονα και τον πόλεμο. Από τον πόλεμο δεν έχει κανένα συμφέρον ο λαός αλλά τα μονοπώλια που βλέπουν άλλη μια ευκαιρία για επιχειρηματική δράση και κέρδη.
 
Για όλα αυτά είναι ακόμα πιο αναγκαίο σήμερα η αμυντική ικανότητα της χώρας να στηριχτεί στον λαό και τη νεολαία, στα στρατευμένα παιδιά, στους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς
που δεν ανέχονται την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε., στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς της πλουτοκρατίας. Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας. Να μη διατεθούν υποδομές που βρίσκονται στη χώρα μας, ούτε και ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις για νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Να σταματήσει κάθε στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ. Η αμυντική θωράκιση της χώρας όχι μόνο δε διασφαλίζεται στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., αλλά υπονομεύεται.
Η αστική τάξη με τα κόμματά της, τις οργανώσεις νεολαίας της, με τη βοήθεια μιας σειράς μηχανισμών και των ΜΜΕ καλλιεργούν συστηματικά λογικές του τύπου «όλοι φταίμε για την κρίση», «όλοι οι πολιτικοί είναι κλέφτες», «έξω τα κόμματα». Προσπαθούν να βγάλουν λάδι το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά και αναπαράγει την κρίση και τη φτώχεια για τον λαό αλλά και τα φαινόμενα διαφθοράς. Από κοντά και οι διάφορες εθνικιστικές – φασιστικές κραυγές για την «ανωτερότητα της Ελληνικής φυλής», τις «χαμένες πατρίδες» ,τους «ξένους» που φταίνε για όλα, λογικές που οδηγούν στο να ψάχνεις τον εχθρό σε άλλους λαούς που και αυτοί υποφέρουν από το σύστημα της εκμετάλλευσης και όχι στο ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα και το πολιτικό του προσωπικό μέσα στη χώρα μας.
 
Τα παιδιά των εργατικών και λαϊκών οικογενειών που υπηρετούν τη θητεία τους, να βρεθούν στο πλευρό του λαϊκού κινήματος στον αγώνα ενάντια στο ναζισμό και την εγκληματική του δράση, ενάντια στο σύστημα και τα συμφέροντα που γέννησαν τη ναζιστική – δολοφονική Χρυσή Αυγή.
 
Οι νέοι που υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία, και σαν αποστολή τους έχουν την εκπαίδευση για την άμυνα και τη εδαφική ακεραιότητα της χώρας, να μην ανεχτούν τη φασιστική – ναζιστική προπαγάνδα και δράση, την καλλιέργεια με κάθε τρόπο του εθνικισμού και του μίσους μέσα στα στρατόπεδα. Να απομονώσουν την Χρυσή Αυγή μαζί με τους συναδέλφους τους.
Η Χρυσή Αυγή είναι παιδί του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, του συστήματος που βασίζεται στην
εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, που έχει σαν «μοναδικό θεό» το κέρδος, που ξεζουμίζει τον ιδρώτα
του εργάτη και του εργαζόμενου λαού για να μεγαλώνουν τα κέρδη των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των
τραπεζιτών. Η Χρυσή Αυγή είναι ναζιστική, φασιστική οργάνωση. Έχει ως πρότυπα τον Χίτλερ, τα φασιστικά
καθεστώτα που ματοκύλισαν τους λαούς και την ανθρωπότητα, τα τάγματα ασφαλείας, τους συνεργάτες των
δυνάμεων κατοχής, τη φασιστική χούντα. Προωθεί το χυδαίο αντικομμουνισμό. Οργανώνει και εκτελεί εγκληματικές ενέργειες σε βάρος του λαϊκού κινήματος, διασυνδέεται με τμήματα του κρατικού μηχανισμού και ειδικά των δυνάμεων καταστολής, διαπλέκεται με μαφιόζικα και άλλα εγκληματικά
κυκλώματα.
Υπερασπίζεται το σύστημα της εκμετάλλευσης και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Πριν λίγο καιρό καλούσε την κυβέρνηση να παζαρέψει τη συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς
στη Συρία με ανταλλάγματα από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την Ε.Ε. Την ίδια στιγμή καλλιεργεί τη ρατσιστική
προπαγάνδα για το μεταναστευτικό το οποίο είναι γέννημα – θρέμμα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων, και πραγματοποιεί δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες.
Το αστικό κράτος έδειξε για χρόνια ανοχή σ’ αυτή τη φασιστική συμμορία. Ακόμα και τώρα που τα ηγετικά της στελέχη οδηγούνται στον εισαγγελέα, δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες ότι το σάπιο αστικό πολιτικό σύστημα θα ξεμπερδέψει μαζί τους. Μέχρι σήμερα υπήρξε ανοχή και απόπειρα αξιοποίησης της ΧΑ
από το καπιταλιστικό κατεστημένο.
Τα συμφέροντα που τους ενίσχυσαν οικονομικά, τους στήριξαν και τους έθρεψαν, παραμένουν. Η Χρυσή Αυγή ήταν και είναι στην υπηρεσία των βιομηχάνων και των εφοπλιστών, γι’ αυτούς δουλεύουν. Γι’ αυτούς έστηναν δουλεμπορικά γραφεία για να δουλεύει ο κόσμος για ένα κομμάτι ψωμί. Γι΄ αυτούς έστηναν εθνικιστικό σωματείο στη Ζώνη του Περάματος για να ρίξουν τα μεροκάματα. Για τους εφοπλιστές ζητούσαν νέα προνόμια μέσα στη Βουλή ώστε να μεγαλώνουν τα κέρδη τους και την ίδια στιγμή επιτίθονταν σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα. Την ίδια στιγμή που οργάνωναν επιθέσεις σε εργάτες, μετανάστες και Έλληνες, εκμεταλλεύονταν και οι ίδιοι μετανάστες μέσα από διάφορα κυκλώματα.
Η πάλη ενάντια στη ΧΑ δε διαχωρίζεται από την πάλη ενάντια στο κεφάλαιο, τα μονοπώλια. Το ναζισμό μπορεί να αντιμετωπίσει μόνο η λαϊκή συμμαχία που θα έχει στόχο να βάλει τέρμα στην εξουσία των μονοπωλίων, στο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά και θρέφει ναζιστικά μορφώματα, όπως τη δολοφονική Χρυσή Αυγή και τις παραφυάδες της.
 
Τέλος μην ξεχνάς ότι με αφορμή τους μήνες της θητείας το σύστημα, τα κόμματα και οι μηχανισμοί του θέλουν να σε κάνουν να αποκτήσεις μια γενικότερη στάση ζωής, να επιλέγεις το «μοναχικό δρόμο της ατομικής λύσης», του «βολέματος», της φυγής από την πραγματικότητα με τη χρήση ναρκωτικών. Θέλουν να σε κάνουν να νιώθεις ότι τους χρωστάς και χάρη. Μία συνηθισμένη μέθοδος είναι το λεγόμενο «βύσμα». Είμαστε νέοι, είμαστε παιδιά λαϊκών οικογενειών και δε μας ταιριάζει μια ζωή με σκυμμένο το κεφάλι. Δε διαπραγματευόμαστε πόσα ακόμα θα χάσουμε.
 
Ο λαός έχει τη δύναμη να αλλάξει κάθε τι που μπαίνει εμπόδιο στην ευημερία του, με τη δύναμη και την υπεροχή της πλειοψηφίας που διαθέτει. Διαλέξτε το δρόμο του αγώνα και της συλλογικής διεκδίκησης, τη συμπόρευση με το εργατικό λαϊκό κίνημα, με σύνθημα «την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία και όχι ο λαός». Η θέση των φαντάρων, των ένστολων είναι δίπλα στον αγωνιζόμενο λαό για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας.
 
Καλή θητεία με ψηλά το κεφάλι!!!

Πηγή : ΚΝΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: