Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Τιμωρήθηκε ένας από τους κλέφτες του ΠΑ.ΣΟ.Κ : Ομόφωνα ένοχος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Καταδικάστηκε το κορυφαίο στέλεχος του ΠΑ.ΣΟ.Κ



Ένοχο έκριναν τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, όπως και άλλους 16 συγκατηγορούμενούς του, μεταξύ των οποίων τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη, την κόρη του Αρετή, την πρώην σύζυγό του Γκούντρουν και τους Γιάννη Σμπώκο και Νίκο Ζήγρα (ο οποίος απαλλάχθηκε μόνο για μία από τις πράξεις του) οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ένοχοι κρίθηκαν επίσης για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες οι: Αστέριος Οικονομίδης, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, Γιώργος Σαχπατζίδης, Ταλιτά-Μαρία Τσεκούρα, Νικόλαος Γεωργουλάκης, Παναγιώτης Σταμάτης, Οράτιος Μελάς, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, Φώτιος Αρβανίτης, Νικόλαος Καρατζάς και Γεώργιος Κωνσταντάτος.
Αθώοι κηρύχθηκαν οι Σπύρος Χατζηνικολάου και Παντελής Ζαχαριάδης, όπως εισηγήθηκαν και οι εισαγγελείς.
Ολοι όσοι κηρύχθηκαν ένοχοι, κηρύχθηκαν με την επιβαρυντική περίσταση της διάπραξης του αδικήματος κατ’ επάγγελμα με εξαίρεση τους Π. Σταμάτη, Γκούντρουν Μολντενάουερ, Ν. Καρατζά και Φ. Αρβανίτη.
Τα ποσά της δωροδοκίας, κατά το σκεπτικό του δικαστηρίου, υπερβαίνουν τα 55 εκατ. ευρώ και καταβάλονταν στον Άκη Τσοχατζόπουλο επί μια δεκαετία μέσω τρίτων προσώπων που είναι οι εξής: Γιάννης Μπέλτσιος, Μιχαήλ Αβατάγγελος, Μιχαήλ Ματαντός, Νίκος Ζήγρας, Γιάννης Σμπώκος και Φουάντ αλ Ζαγιάτ.
Αυτή την ώρα αγορεύουν οι συνήγοροι του κ. Τσοχατζόπουλου, οι οποίοι ζήτησαν από το δικαστήριο να αναγνωρίσει στον πρώην υπουργό το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου γιατί όπως είπαν “η πολιτεία του ήταν χωρίς σκιές μέχρι την έναρξη της αποδιδόμενης εγκληματικής δραστηριότητας”. Μάλιστα ο εκ των συνηγόρων Ι. Παγορόπουλος επέρριψε μομφή στο δικαστήριο ότι με την καταδίκη Τσοχατζόπουλου βοήθησε να ξεπλυθεί το πολιτικό σύστημα.
Στη συνέχεια άρχισαν την αγόρευσή τους οι δικηγόροι των άλλων κατηγορουμένων. Το λόγο έλαβε ο κ. Δ. Παπαδημητρίου δικηγόρος υπεράσπισης του Α. Οικονομίδη ο οποίος ζήτησε επίσης από το δικαστήριο να αναγνωρίσει στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.
Η υπεράσπιση της Ε. Λαμπροπούλου ζήτησε επίσης την αναγνώριση του ελαφρυντικού του προτέρου εντίμου βίου. Επίσης οι συνήγοροι ζήτησαν από το δικαστήριο να δεχθεί ότι λειτούργησε υπό το καθεστώς της πλήρους εξάρτισης της προς το πρόσωπο του πρώην υπουργού.
Η υπεράσπιση του Ν. Ζήγρα δεν ζήτησε να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου. Σύμφωνα με τον κ. Στ. Γκαρίπη (δικηγόρο του Ν. Ζήγρα) το δικαστήριο θα πρέπει να του αναγνωρίσει τα ελαφρυντικά της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της ειλικρινούς μεταμέλειας. Αν πάντως το δικαστήριο αναγνωρίσει στο Ν. Ζηγρα ότι συνέδραμε με στοιχεία κατά την πρόοδο της δίκης στην αποκάλυψη της αλήθειας, τότε η ποινή που μπορεί να του επιβάλλει είναι μέχρι δέκα έτη. Δηλαδή, αν και ένοχος, θα έχει επιεικέστερη μεταχείριση από τους άλλους συγκατηγορούμενούς του που κηρύχθηκαν ένοχοι.
Πηγή : zoomnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: