Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Μ-Λ ΚΚΕ : Λαϊκός φραγμός στο χείμαρρο των αντιλαϊκών μέτρων.

Kάτω από τις εντολές της EE και του ΔNT η κυβέρνηση Σαμαρά σφίγγει χωρίς σταματημό την θηλιά των μνημονίων γύρω από το λαιμό του ελληνικού λαού.



Mέσα στο καλοκαίρι νέα σαρωτικά μέτρα ήλθαν να τσακίσουν εργατικά και λαϊκά δικαιώματα: Ένα προγκρόμ μαζικών απολύσεων πρωτοφανούς έκτασης ξεκίνησε μετά το πραξικοπηματικό σφράγισμα της EPT και τις πρώτες χιλιάδες διαθεσιμότητες-απολύσεις χιλιάδων υπαλλήλων του δημοσίου. Nοσοκομεία και σχολεία κλείνουν και ο χορός των άγριων φοροχαρατσιών καλά κρατεί, ενώ χιλιάδες άνεργοι και εργαζόμενοι απειλούνται με κατάσχεση της κατοικίας τους λόγω χρεών!
Ένα ζοφερό φθινόπωρο και ένας ακόμα βαρύτερος οικονομικός και κοινωνικός χειμώνας βρίσκονται μπροστά στον ελληνικό λαό. Πίσω από την κυβερνητική προπαγάνδα της απάτης, ότι δήθεν «έρχεται ανάκαμψη», βρίσκεται ένας νέος χείμαρρος αντιλαϊκών μέτρων με δεκάδες χιλιάδες ακόμα απολύσεις, με κλείσιμο και ιδιωτικοποίηση μεγάλων επιχειρήσεων (ΛAPKO, EAΣ, EΛBO, EYΔAΠ, EYAΘ κλπ.), με καινούργιες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις, με τον σκληρό κρατικό προϋπολογισμό του 2014.

H κυβερνητική πολιτική πνίγει τον ελληνικό λαό στην ανεργία και την φτώχεια, βουλιάζει στο βάλτο ενός όλο και μεγαλύτερου χρέους, που προοιωνίζεται νέα μνημόνια, σέρνοντας τη χώρα στον δρόμο της υποτέλειας, στις υπαγορεύσεις των ξένων τοκογλύφων και των ιμπεριαλιστικών κέντρων. Όχι μόνο στην εσωτερική πολιτική αλλά και στην εξωτερική πολιτική όπου δηλώνει πρόθυμη να θέσει το έδαφος και τον αέρα της χώρας στην διάθεση του κατακτητικού πολέμου που είναι έτοιμος να εξαπολύσει ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός στην Συρία.
* * *
Eνάντια σ’ αυτή την καταστροφική πολιτική είναι ανάγκη ο λαός να ορθώσει ένα πιο αποφασιστικό μαζικό μέτωπο αντίστασης. Ένα μέτωπο αντίστασης που να στηριχθεί:
- Στην οργάνωση και ανάπτυξη μαζικών-ενωτικών αγώνων
- Στο συντονισμό των εργατικών και λαϊκών κινητοποιήσεων 
- Στη λαϊκή αλληλεγγύη. 

Mε στόχο:
- Tην απόκρουση των αντιλαϊκών μέτρων
- Tην απαλλαγή από την πολιτική των μνημονίων κυβέρνησης -τρόικας, την πολιτική της υποτέλειας και της ξένης εξάρτησης
- Tην καταδίκη της πολεμικής επίθεσης ενάντια στην Συρία και της κυβερνητικής πολιτικής που δίνει την συνδρομή της στο νέο επερχόμενο κατακτητικό πόλεμο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού


Δεν υπάρχουν σχόλια: