Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τη νέα σχολική χρονιά.

Ανακοίνωση για τη νέα σχολική χρονιά εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Το κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς ήρθε να επιβεβαιώσει τα τεράστια προβλήματα και τις ελλείψεις των σχολείων. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στη Δυτική Αθήνα και σε σύνολο περίπου 120 δημοτικών σχολείων, υπάρχουν πάνω από 90 κενά σε δασκάλους και πάνω από 170 σε άλλες εκπαιδευτικές ειδικότητες.

Την τραγική κατάσταση των σχολείων συμπληρώνουν το νέο πιο ταξικό Λύκειο, οι διαθεσιμότητες και η κινητικότητα των εκπαιδευτικών, τα ολοήμερα σχολεία που είναι στον αέρα, η διαλυμένη ειδική αγωγή, οι συμβασιούχοι καθαριστές/τριες που είναι στην ανασφάλεια, οι εκατοντάδες μετεξεταστέοι μαθητές των καταργημένων ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ που περιμένουν ακόμα καθηγητές για να δώσουν προαγωγικές εξετάσεις.
Αυτή η κατάσταση υπογραμμίζει για άλλη μια φορά την ανάγκη να δυναμώσει ο κοινός αγώνας γονιών – εκπαιδευτικών – μαθητών για το λαϊκό δικαίωμα στην εκπαίδευση, ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, που οξύνει τα προβλήματα των σχολείων και φορτώνει νέα βάρη στις πλάτες της λαϊκής οικογένειας.
Αυτός ο αγώνας μπορεί να έχει προοπτική αν στοχεύσει στην ικανοποίηση της ανάγκης για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλα τα παιδιά, αν δεν εγκλωβιστεί στη δικομματικού τύπου αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης που υπερασπίζονται τον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο ανάπτυξης της ΕΕ και του κεφαλαίου, που γεννά και τα προβλήματα στην Παιδεία.»
Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: