Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ: Η ελπίδα των λαών βρίσκεται στη διάλυση της ΕΕ.

Οι λαοί πρέπει να απορρίψουν το τραγικό παρόν και το εφιαλτικό μέλλον που τους επιφυλάσσει η ένωση των μονοπωλίων, τονίζει σε δήλωσή της η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ σχετικά με την ομιλία του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μ. Μπαρόζο, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, για την «Κατάσταση της Ένωσης». 


Η ελπίδα των λαών βρίσκεται στην διάλυση της ΕΕ, στην αποδέσμευση από τα δεσμά της λυκοσυμμαχίας, στην οικοδόμηση της κοινωνικής συμμαχίας, για να περάσει η εξουσία από τα μονοπώλια στα χέρια της εργατικής τάξης σημειώνει η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ.
Ολόκληρη η δήλωση:
«Η σημερινή ομιλία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μ. Μπαρόζο, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για την κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλώνει την αποφασιστικότητα των μονοπωλίων και του πολιτικού τους προσωπικού να συνεχίσουν με την ίδια σφοδρότητα την αντιλαϊκή επίθεσή τους ενάντια στους εργαζόμενους, σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ. Είναι αλήθεια αυτό που δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής, ότι τα τελευταία χρόνια η ΕΕ, μαζί με το Ευρωκοινοβούλιο, το Συμβούλιο και τις αστικές κυβερνήσεις των κρατών μελών, τα κόμματα του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου πέτυχαν πολλά. Πράγματι. Στήριξαν και διασφάλισαν την κερδοφορία του κεφαλαίου, μειώνοντας δραστικά την τιμή της εργατικής δύναμης σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ. Για να στηρίξουν την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, μετέτρεψαν σε κόλαση τη ζωή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Έστειλαν εκατομμύρια εργάτες στην ανεργία, πρώτα και κύρια τη νεολαία, που της ετοιμάζουν μια ζωή χωρίς δικαιώματα, χωρίς μέλλον, εξάπλωσαν τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Σ' αυτές τις "επιτυχίες" για το κεφάλαιο αναφέρεται ο πρόεδρος της Επιτροπής, όταν συγχαίρει την συγκυβέρνηση του κεφαλαίου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (όπως και τις προηγούμενες) για τις "εντυπωσιακές μεταρρυθμίσεις" που πραγματοποίησαν στην Ελλάδα "τα τελευταία τρία χρόνια".
Είναι αλήθεια αυτό που τόνισε με έμφαση, ότι κανείς δεν πρέπει να περιμένει να γίνουν τα πράγματα, όπως πριν το ξέσπασμα της καπιταλιστικής κρίσης. Πράγματι. Η καπιταλιστική ανάπτυξη που υπόσχονται θα χτιστεί πάνω στα ερείπια των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, θα συνοδεύεται από τεράστιες ουρές ανέργων, γενικευμένη φτώχεια και καταστολή του εργατικού κινήματος.
Πίσω από τις προπαγανδιστικές ενέσεις αισιοδοξίας, ενόψει των ευρωεκλογών του Μάη του 2014, κρύβεται η ανησυχία του πολιτικού προσωπικού των μονοπωλίων για τη χρεοκοπία της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ στις λαϊκές συνειδήσεις. Το μόνο που έχει να αντιτάξει η ΕΕ στην αυξανόμενη λαϊκή αγανάκτηση, είναι η υπόσχεση για ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου με την ολοκλήρωση της Τραπεζικής Ένωσης, τη διασφάλιση της μονοπωλιακής κερδοφορίας, με την εμβάθυνση της ενιαίας καπιταλιστικής αγοράς, το άνοιγμα νέων κερδοφόρων τομέων, όπως η "πράσινη οικονομία", η ψηφιακή αγορά κ.ά.
Οι λαοί πρέπει να απορρίψουν το τραγικό παρόν και το εφιαλτικό μέλλον που τους επιφυλάσσει η ένωση των μονοπωλίων. Η δική τους ελπίδα βρίσκεται στην διάλυση της ΕΕ, στην αποδέσμευση από τα δεσμά της λυκοσυμμαχίας, στην οικοδόμηση της κοινωνικής συμμαχίας, για να περάσει η εξουσία από τα μονοπώλια στα χέρια της εργατικής τάξης».

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: