Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Παρέμβαση του Νίκου Σοφιανού στο δημοτικό συμβούλιο Αθήνας για τη Χρυσή Αυγή.

Η αντιμετώπιση του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής θα γίνει με όρους κινήματος, με πολιτική αντιπαράθεση και αποκάλυψη του βρώμικου ρόλου που παίζουν οι φασίστες ενάντια στο λαό σε όλους τους χώρους εργασίας και τις λαϊκές γειτονιές, στα σχολεία και τις σχολές. 

Αυτό τόνισε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αθήνας, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος.

Υπογράμμισε ότι μιλάμε για ναζιστική οργάνωση με εγκληματική δράση, καθώς της δολοφονίας του Π. Φύσσα προηγήθηκαν δεκάδες άλλες τέτοιες δολοφονικές απόπειρες, τραμπουκισμοί και εμπρησμοί εναντίον Ελλήνων και μεταναστών, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την δολοφονική επίθεση πρόσφατα κατά πρωτοπόρων εργατών, κομμουνιστών στο Πέραμα, στέλνοντας οι φασίστες εννιά ανθρώπους στο νοσοκομείο, επειδή οι νεοναζί θέλουν να ρίξουν τα μεροκάματα στη Ζώνη.
Η ΕΕ προωθεί τη θεωρία των δύο άκρων
Απαντώντας σε προηγούμενη τοποθέτηση του δημάρχου περί ευρωπαϊκής κουλτούρας με την οποία τάχα δεν συνάδουν όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, περί «παράδοσης» πολιτικής βίας στην Ελλάδα κλπ, αλλά και θέση που πήρε ο εκπρόσωπος της ΝΔ ότι υπήρξε και βία από μέρος της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς που ανέχτηκε συνολικά η αριστερά κ.ά., ο Ν. Σοφιανός υπογράμμισε ότι καταδίκη των νεοναζί αντάμα με συμψηφισμούς και γενικότητες δεν γίνεται.
Για δε τα πολυδιαφημισμένα «ευρωπαϊκά ιδεώδη» θύμισε πρόσφατα ναζιστικά εγκλήματα σε χώρες όπως Νορβηγία, Γερμανία και Γαλλία, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η ευρωενωσιακή νομοθεσία υλοποιεί τη λογική των δύο άκρων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το λαϊκό κίνημα.
Παράλληλα σημείωσε ότι οι γενικόλογες αντιμνημονιακές ρητορείες θολώνουν τα νερά κι αφήνουν εκεί την Χρυσή Αυγή να ψαρεύει. Ξεκαθάρισε ότι για όσα περνά ο λαός μας σήμερα οι υπεύθυνοι έχουν ονοματεπώνυμο, είναι η τρόικα, δηλαδή η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ. Υπεύθυνη είναι η άρχουσα τάξη που εκμεταλλεύεται κλέβει τον ιδρώτα του λαού.
Όσο για την αστική δημοκρατία που καλούν σήμερα οι αστικές δυνάμεις να υπερασπιστεί ο λαός, υπενθύμισε ότι στην Ελλάδα σημαίνει 3,5 εκατ. ανασφάλιστοι, 1,5 εκατ. άνεργοι, σχεδόν 4 εκατ. άνθρωποι κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Τοποθέτηση σε μια σειρά άλλα ζητήματα
Εξάλλου, στη συνεδρίαση του ΔΣ, ο Νίκος Σοφιανός στηλίτευσε τις αντεργατικές τακτικές που ακολουθεί η δημοτική αρχή.
Στάθηκε στο γεγονός ότι ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη αγώνες εργαζομένων ειδικά στο δημόσιο, ενάντια σε κινητικότητα, διαθεσιμότητα και απολύσεις, παρά την υπονόμευση των αγώνων αυτών από συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες (χαρακτηριστικό παράδειγμα κι αποτέλεσμα ότι στην τελευταία απεργία απέργησε μόλις το 9% των εργαζομένων του δήμου), δεν βοηθούν καθόλου προτροπές του δημάρχου π.χ. προς τις ήδη απολυμένους ή τους προς απόλυση συμβασιούχους του δήμου να στήσουν «κοινωνικές επιχειρήσεις» για να «αγοράζει» από εκεί η δημοτική αρχή «υπηρεσίες».
Σε αυτό το πλαίσιο, έθιξε το ζήτημα ότι με τη «διαθεσιμότητα» και «κινητικότητα» των σχολικών φυλάκων, τα σχολεία έχουν μείνει δίχως φύλαξη, καλούνται δάσκαλοι και καθηγητές να κάνουν αυτή την δουλειά. Κάλεσε τη δημοτική αρχή να επιμείνει ώστε να αξιοποιηθούν οι σχολικοί φύλακες, να επιστρέψουν στη δουλειά τους, πέρα και μακριά από δήθεν συνεταιρισμούς και «κοινωνικές επιχειρήσεις». Παράλληλα, με αφορμή και το γεγονός ότι, όπως τονίστηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, κινδυνεύουν πλέον με απόλυση και διακριθέντες αθλητές - υπάλληλοι του δήμου, ο Νίκος Σοφιανός αντιτάχθηκε σε κάθε απόλυση εργαζόμενου, υπερασπίστηκε το δικαίωμά τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα.
Κροκοδείλια δάκρυα από Καμίνη
Από την πλευρά του ο δήμαρχος, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα, υπερασπίστηκε τις «κοινωνικές επιχειρήσεις» ως δήθεν διέξοδο για τους ανέργους. Παρέκαμψε το γεγονός πως έχει τεράστια ευθύνη για τις απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων από δημοτικές υπηρεσίες.
Παραπέρα ο Γ. Καμίνης χύνοντας και νερό στο μύλο της κυβέρνησης ζήτησε από τους εργαζόμενους ουσιαστικά να αυτοκτονήσουν, να μην αντιδρούν στην πολιτική των απολύσεων και της φτώχειας, φέρνοντας για παράδειγμα τους εργαζόμενους στους δήμους, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, λέγοντας ότι πρέπει να μένουν ανοιχτά, χρησιμοποιώντας χιλιοειπωμένα κυβερνητικά επιχειρήματα όπως ότι με απεργίες κι αγώνες την «πληρώνουν» οι δημότες, οι μαθητές και οι σπουδαστές, ότι πρέπει να παρέχονται απρόσκοπτα οι δημόσιες υπηρεσίες στους «χρήστες».
Κατήγγειλε την παραχώρηση μέρους του Εθνικού Κήπου
Σε άλλα ζητήματα, ο Νίκος Σοφιανός κατήγγειλε το γεγονός ότι με ευθύνη της δημοτικής αρχής παραχωρούνται τμήματα του Εθνικού Κήπου στον πρόεδρο του ΣΕΒ Δασκαλόπουλο για να εξωραΐσει το προφίλ του ίδιου και της τάξης του, διοργανώνοντας σε δημόσιο χώρο εκθέσεις ζωγραφικής μέσω ΜΚΟ. Επίσης έθεσε θέμα με ποια διαδικασία, με ποιου συναίνεση και έγκριση πέρασαν από την κυβέρνηση στο ΤΑΙΠΕΔ προς «αξιοποίηση» μια σειρά πλατείες και ακίνητα που ανήκουν στο δήμο. Μετά την παρέμβαση αυτή, ο δήμαρχος είπε ότι ο δήμος θα προσφύγει ενάντια στην κυβερνητική μεθόδευση.

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: