Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ : Ανακοίνωση με αφορμή ψήφισμα για τη Συρία.

ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 

Ανακοίνωση με αφορμή την εξέλιξη που είχε συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου ψηφίσματος σχετικά με τα γεγονότα στη Συρία που κατέθεσαν οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ, εξέδωσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Περιφέρειας Ν. Αιγαίου. 

Πιο συγκεκριμένα, το ψήφισμα καταδίκης της αναμενόμενης ιμπεριαλιστικής επέμβασης που κατέθεσαν οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ δεν μπήκε καν σε συζήτηση αλλά έγινε σύντομη ψηφοφορία. Οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ψήφισαν κατά, οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν λευκό και οι δυνάμεις των Οικολόγων, απείχαν.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ανάμεσα σε άλλα: «Για άλλη μια φορά οι δυνάμεις αυτές, με τη στάση τους, στηρίζουν τις επιδιώξεις της αστικής τάξης της χώρας, η οποία στοχεύει να βγει ωφελημένη από το αιματοκύλισμα των λαών εξασφαλίζοντας το μερίδιο της στο μοίρασμα των αγορών».
Το ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ανέφερε: «Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας. Να μη διατεθούν υποδομές (όπως το στρατιωτικό αεροδρόμιο Καλαμάτας) που βρίσκονται στη χώρας μας, ούτε και ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στο νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και τους συμμάχους τους σε οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση κατά της Συρίας ή άλλης χώρας στην περιοχή. Να σταματήσει κάθε στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ. Να φύγουν οι βάσεις του θανάτου».


Δεν υπάρχουν σχόλια: