Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2013

Οι νεοναζί τρομοκράτες της Χρυσής Αυγής χτύπησαν πάλι στη Κρήτη.Τι αναφέρει η Διεθνής Αμνηστία για την ρατσιστική επίθεση εναντίον δύο μεταναστών στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει η άγρια επίθεση εναντίον δύο μεταναστών (ηλικίας 18 με 20 χρονών) στο Ηράκλειο το ξημέρωμα της περασμένης Τρίτης.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες οι δύο νεαροί αλλοδαποί δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από μία ομάδα κουκουλοφόρων. Οι δύο νεαροί από το Πακιστάν άνδρες αποτάθηκαν στη Διεθνή Αμνηστία για βοήθεια, λέγοντας ότι ήταν πολύ φοβισμένοι για να αναφέρουν το ζήτημα στην αστυνομία ή να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια μήπως απελαθούν.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι φωτογραφίες μετά τη δολοφονική επίθεση.
Το χρονικό
Τα θύματα της επίθεσης δήλωσαν στη Διεθνή Αμνηστία ότι περπατούσαν κατά μήκος ενός δρόμου στην πόλη του Ηρακλείου, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, όταν περίπου 20 άντρες ντυμένοι στα μαύρα τους περικύκλωσαν με αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.
Αφού ρώτησαν τους μετανάστες από πού κατάγονται, ο όχλος τους επιτέθηκε χωρίς καμία πρόκληση, τους μαχαίρωσαν και στη συνέχεια, αφού τους έριξαν στο έδαφος, τους κλωτσούσαν. Την Τρίτη το απόγευμα μέλη της Διεθνούς Αμνηστίας φρόντισαν να δοθεί ιατρική περίθαλψη στα θύματα, σε συνέχεια αιτήματος τους για βοήθεια από την οργάνωση.
Η Διεθνής Αμνηστία εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το θέμα.
Αναλυτικά αναφέρει:
"Οι ελληνικές αρχές πρέπει να δράσουν άμεσα για να περιορίσουν την αυξανόμενη έξαρση ξενοφοβικών και ρατσιστικών επιθέσεων, δήλωσε σήμερα η Διεθνής Αμνηστία σχετικά με τη βίαιη επίθεση με μαχαίρια από έναν όχλο περίπου 20 ανδρών σε δύο Πακιστανούς μετανάστες στο νησί της Κρήτης, τις πρώτες πρωινές ώρες της 13ης Ιουλίου.
Οι δύο νεαροί άνδρες αποτάθηκαν στη Διεθνή Αμνηστία για βοήθεια, λέγοντας ότι ήταν πολύ φοβισμένοι για να αναφέρουν το ζήτημα στην αστυνομία ή να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια μήπως απελαθούν.
"Ενώ βλέπουμε μια απότομη αύξηση ξενοφοβικής βίας σε όλη την Ελλάδα, η έλλειψη νομοθεσίας για την προστασία των θυμάτων με παράτυπο καθεστώς σημαίνει ότι η αναφορά των εν λόγω εγκλημάτων μπορεί να προκαλέσει την απέλαση τους ενώ οι θύτες παραμένουν ελεύθεροι", είπε η Jezerca Tigani, Αναπληρώτρια Διευθύντρια για το Πρόγραμμα της Ευρώπης και της Κεντρική Ασίας, της Διεθνούς Αμνηστίας.
"Αυτό συμβάλλει στο γενικό κλίμα της ατιμωρησίας για τους δράστες παρόμοιων επιθέσεων και επιτρέπει την αποδοχή αυτών των φριχτών εγκλημάτων".
Ώρες πριν από την επίθεση της Τρίτης, το ακροδεξιό πολιτικό κόμμα Χρυσή Αυγή πραγματοποίησε συγκέντρωση στο Ηράκλειο. Τα αντιμεταναστευτικά μηνύματα του κόμματος έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα την ίδια στιγμή που ξενοφοβικές και ρατσιστικές επιθέσεις – μερικές από αυτές θανατηφόρες – έχουν πολλαπλασιαστεί σε όλη την Ελλάδα.
Τα θύματα της επίθεσης δήλωσαν στην οργάνωση ότι περπατούσαν κατά μήκος ενός δρόμου στην πόλη του Ηρακλείου, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, όταν περίπου 20 άντρες ντυμένοι στα μαύρα τους περικύκλωσαν με αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες. Αφού ρώτησαν τους μετανάστες από πού κατάγονται, ο όχλος τους επιτέθηκε χωρίς καμία πρόκληση, τους μαχαίρωσαν και στη συνέχεια, αφού τους έριξαν στο έδαφος, τους κλωτσούσαν.
Την Τρίτη το απόγευμα μέλη της Διεθνούς Αμνηστίας φρόντισαν να δοθεί ιατρική περίθαλψη στα θύματα, σε συνέχεια αιτήματος τους για βοήθεια από την οργάνωση.
|Βρεθήκαμε σε τραγική κατάσταση, όπου δεν μπορούσαμε να αναφέρουμε το περιστατικό στην αστυνομία ή να πάμε τα θύματα στο νοσοκομείο, καθώς φοβόντουσαν ότι θα απελαθούν λόγω του παράτυπου καθεστώτος τους|, δήλωσε η Κατερίνα Χασουράκη, συντονίστρια τοπικής ομάδας της Διεθνούς Αμνηστίας στην Κρήτη.
Οι άνδρες έλαβαν ιατρική περίθαλψη και έχουν αρχίσει να ανακάμπτουν από το συμβάν, αλλά οι φωτογραφίες δείχνουν τις βαθιές χαρακιές που υπέστησαν – στον πήχυ και το πηγούνι – καθώς και τις μελανιές κατά μήκος των πλευρών τους, όπου οι δράστες τους κλωτσούσαν.
Στο τέλος του περασμένου έτους συστάθηκαν ειδικές αστυνομικές μονάδες για την αντιμετώπιση των εγκλημάτων με ρατσιστικό κίνητρο στην Ελλάδα. Παρόλα αυτά εξακολουθεί να μην υπάρχει καμία διάταξη που θα προστατεύει τα θύματα, που βρίσκονται σε παράτυπη κατάσταση, από τη σύλληψη και την απέλαση, κατά την έρευνα των εγκλημάτων αυτών.
|Οι ελληνικές αρχές πρέπει να κάνουν περισσότερα για να θέσουν τέλος σε αυτές τις ρατσιστικές επιθέσεις, και να εξασφαλίσουν ότι οι μετανάστες δεν είναι σε επιπρόσθετο κίνδυνο να κρατηθούν ή να απελαθούν, όταν αναφέρουν εγκλήματα ή αναζητούν ιατρική βοήθεια|, δήλωσε η Jezerca Tigani".

Πηγή : news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: