Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013

Το "success story" Σαμαρά συνεχίζεται - Έτοιμο να αναστείλει την πληρωμή των δόσεων προς Ελλάδα το ΔΝΤΤο ΔΝΤ ετοιμάζεται να αναστείλει τις πληρωμές των δόσεων προς την Ελλάδα μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα, εκτός και εάν οι ηγέτες της ευρωζώνης καλύψουν το κενό των 3-4 δισ. ευρώ που έχει προκύψει στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, αναφέρουν οι FT, επικαλούμενοι αξιωματούχους.

Όπως επισημαίνεται, το κενό προέκυψε καθώς οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης αρνήθηκαν να μετακυλίσουν τα ελληνικά ομόλογα που κρατούν, και έρχεται σε μια στιγμή που ακόμη και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων στο οποίο συμφώνησε η Αθήνα πέρυσι, βρίσκεται εκτός στόχων.
Οι αξιωματούχοι υπογραμμίζουν πως σε αντίθεση με προηγούμενες αποκλίσεις, αυτή τη φορά το «φταίξιμο» δεν βρίσκεται στην Αθήνα αλλά στις πρωτεύουσες της ευρωζώνης, ενώ απέδωσαν τις καθυστερήσεις στις ιδιωτικοποιήσεις σε «εξωτερικές πιέσεις».

Αυτό το έλλειμμα θα υποχρεώσει τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης να συζητήσουν εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας ενός νέου προγράμματος διάσωσης μέχρι το τέλος του έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: