Σάββατο, 22 Ιουνίου 2013

ΚΚΕ: Αλληλεγγύη στο λαό και τη νεολαία της Βραζιλίας.

  Σε σχόλιό του σχετικά με τις λαϊκές κινητοποιήσεις στη Βραζιλία, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής :«Οι λαϊκές κινητοποιήσεις στη Βραζιλία έχουν ως υπόβαθρο τις μεγάλες κοινωνικές αντιθέσεις, την ακρίβεια, τα φαινόμενα ακραίας φτώχειας, τις υπέρογκες δαπάνες για διοργανώσεις, όπως το Μουντιάλ και οι Ολυμπιακοί Αγώνες.
Επιβεβαιώνεται ότι τα αντιλαϊκά μέτρα υλοποιούνται τόσο σε χώρες, που βρίσκονται σε καπιταλιστική κρίση, όσο και σε χώρες με καπιταλιστική ανάπτυξη, όπως είναι η Βραζιλία. Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στο λαό και τη νεολαία της Βραζιλίας που παλεύουν για τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα ενάντια στις πολιτικές προς όφελος του κεφαλαίου».

Πηγή : 902.gr

2 σχόλια:

mikiskke είπε...

Και για να μην ξεχνάμε ας δούμε τι είχε δηλώσει ο επικεφαλής του γλιτσοαριστερού συνονθυλεύματος Αλέξης Τσίπρας το Δεκέμβριο του 2012.

«Το μήνυμα της Βραζιλίας στον ελληνικό λαό, το μήνυμα μιας χώρας που απελευθερώθηκε από το ΔΝΤ και στάθηκε στα πόδια της και σήμερα είναι μια από τις ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη είναι ένα: Η έξοδος από την κρίση δεν μπορεί να γίνει με μνημόνια λιτότητας παρά μονάχα με πολιτικές κοινωνικής συνοχής, ανάπτυξης και αναδιανομής».

«Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε τον πρόεδρο και την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος της Βραζιλίας και κυρίως να μας δώσουν την εμπειρία τους για το πώς κατάφεραν πριν δέκα χρόνια να παραλάβουν μια χώρα στα πρόθυρα μιας μεγάλης κοινωνικής κρίσης, που είχε οδηγηθεί από την εφαρμογή ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών, και να την οδηγήσουν σε μια συντεταγμένη κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση με αναδιανομή του πλούτου, αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας και μια προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης με επιμονή σε αναπτυξιακές πολιτικές».

http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=22/6/2013&id=14663&pageNo=23&direction=-1 (Από την σημερινή στήλη ημεροδρόμος του Νίκου Μπογιόπουλου).

Αντιφών είπε...

Επίσης, να μην ξεχνάμε ότι μέχρι χθες η Βραζιλία λανσαρόταν ως μια χώρα όπου τα «πείραματα» του ΔΝΤ «[α]πέτυχαν».