Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Δολοφονική επίθεση σε μέλη των Αγωνιστικών Κινήσεων στο ΑΠΘ
Καταγγελία του ΚΚΕ(μ-λ)



Κυριακή, 23 Ιουνίου 2013

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλει την δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν μέλη των Αγωνιστικών Κινήσεων τις πρωϊνές ώρες της Κυριακής στο Αστεροσκοπείο του ΑΠΘ.
Πιο συγκεκριμένα σε πάρτυ των Αγωνιστικών Κινήσεων ΑΕΙ- ΤΕΙ και ενώ οι συναγωνιστές που είχαν απομείνει μάζευαν τα πράγματα, δέχτηκαν την απρόκλητη επίθεση συμμορίας τριάντα περίπου ατόμων, που ανάμεσά τους βρίσκονταν και άτομα που η ηλικία τους δεν δικαιολογούσε την παρουσία τους σε φοιτητικό πάρτυ.
Το αποτέλεσμα ήταν ο σοβαρός τραυματισμός πάνω από δέκα συναγωνιστών και συναγωνιστριών που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, κατάγματα και άλλα σοβαρά τραύματα.

Ταυτόχρονα η συμμορία αυτή δεν «παρέλειψε» να ληστέψει και όσα χρήματα μπόρεσε και να καταστρέψει τα συστήματα ήχου και ένα αυτοκίνητο.
Το γεγονός ότι τα μέλη αυτής της συμμορίας βρίσκονταν εμφανώς κάτω από την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών δεν εξηγεί από μόνο του αυτή τη δολοφονική μανία. Αποτελεί σύμπτωμα της εποχής μας που προκαλείται από την άγρια επίθεση του συστήματος και την εξαθλίωση που απλώνεται, τμήματα νεολαίας να συμπεριφέρονται σαν «αγέλες λύκων», εξυμνώντας και πρακτικά την τυφλή, ανεξέλεγκτη και δολοφονική βία.
Είναι επίσης πολύ παλιά ιστορία το ότι τέτοιου είδους «νευρόσπαστα» αξιοποιούνται συστηματικά από συγκεκριμένες πλευρές και με συγκεκριμένους τρομοκρατικούς στόχους και επιδιώξεις.
Όσο μας αφορά ματαιοπονούν. Αυτό που έχουμε να δηλώσουμε είναι ότι τέτοιου είδους ενέργειες ούτε μας τρομοκρατούν ούτε μειώνουν τη διάθεσή μας να αγωνιστούμε. Αντίθετα μας οπλίζουν με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα..
Ταυτόχρονα αυτό που θέλουμε να κάνουμε καθαρό από τη μεριά μας, είναι ότι δεν περιμένουμε από τις «αρμόδιες υπηρεσίες» να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Γνωρίζουμε καλά ότι στη δράση τέτοιου είδους συμμοριών ποντάρει το σύστημα για να απονομιμοποιήσει το Άσυλο και να νομιμοποιήσει τη παρουσία των δυνάμεων καταστολής στους Πανεπιστημιακούς χώρους.
Γνωρίζουμε καλά ότι αυτά τα τμήματα των λουμπενοποιημένων νέων τα παράγει η βαρβαρότητα αυτού του συστήματος. Γνωρίζουμε καλά ότι με την συντήρηση ενός τέτοιου «χώρου» λούμπεν στοιχείων επιχειρεί το κάθε τόσο προβοκάρισμα του φοιτητικού και όχι μόνο κινήματος. Γνωρίζουμε καλά ότι σ’ αυτό τον κοινωνικό βούρκο είναι που στρατολογεί η Ασφάλεια τους χαφιέδες και τους προβοκάτορες της.
Η αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος είναι υπόθεση του φοιτητικού και συνολικά του λαϊκού κινήματος. Είναι ένα ζήτημα που πρέπει να το αντιμετωπίσει, μπορεί να το αντιμετωπίσει και αργά ή γρήγορα θα το αντιμετωπίσει με την αποφασιστικότητα και τον τρόπο που οφείλει να το πράξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: