Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα μετά την επίσκεψη στη Θεραπευτική Κοινότητα «ΔΙΑΒΑΣΗ»


Δεν ήταν μια τυπική επίσκεψη αυτή σήμερα στη «Διάβαση» λόγω της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών. Ήταν μια ουσιαστική συζήτηση με τους εργαζόμενους, με τη θεραπευτική κοινότητα, με τα παιδιά, με τις οικογένειες που βιώνουν αυτό το πρόβλημα ή έχουν αποφοιτήσει.
Κοινή πεποίθηση και θέληση όλων είναι:
Κανένας συμβιβασμός με όλα τα ναρκωτικά, ανάπτυξη της πάλης, αντίσταση έτσι ώστε να μην περάσει η πολιτική της κυβέρνησης, του αστικού κράτους, για συρρίκνωση των κοινωνικών υποδομών, στην ουσία για απόπειρα διάλυσης της πρόληψης, της θεραπείας, της απεξάρτησης, της αποκατάστασης στην κοινωνία.
Θα εντείνουμε την πάλη για να μην περάσουν αυτά τα φημολογούμενα σχέδια από την κυβέρνηση για συγχώνευση του ΚΕΘΕΑ με τον ΟΚΑΝΑ, που εκτός του ότι θα οδηγήσει στην ανεργία το προσωπικό, τους εργαζόμενους που είναι απαραίτητοι σήμερα για τη λειτουργία των θεραπευτικών προγραμμάτων, στην ουσία θα οδηγήσει σε διάλυση όλων αυτών των κοινωνικών υποδομών και βεβαίως θα μπλέξει ακόμα περισσότερο το κουβάρι, αφού θα βάλει «στεγνά προγράμματα» μαζί με προγράμματα υποκατάστασης τα οποία σημαίνουν συντήρηση και διαιώνιση του προβλήματος. Είμαστε κάθετα αντίθετοι με αυτό.
Ήδη το ΚΚΕ έχει κάνει ερώτηση στη Βουλή γι' αυτό το θέμα. Βεβαίως, τονίσαμε ότι είναι θέμα διαφώτισης, ενημέρωσης του λαού, είναι ζήτημα των εργατικών σωματείων, του εργατικού λαϊκού κινήματος, είναι θέμα παραπέρα ανάπτυξης της πάλης μαζί με τις θεραπευτικές κοινότητες, ώστε να βρεθεί λύση, να μπει φραγμός σε αυτά τα σχέδια και βεβαίως με προοπτική μια άλλη κοινωνία, όπου θα μπορέσει χωρίς κρίσεις, χωρίς φτώχεια, χωρίς ανεργία, να λύσει οριστικά και τελεσίδικα αυτό το πρόβλημα.


ΠΗΓΗ - ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: