Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013

Απόσπασμα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα στη συνάντηση με τις οργανώσεις των συνταξιούχων και τους εργαζόμενους στα ασφαλιστικά ταμεία σχετικά με την επιστράτευση των εκπαιδευτικών.


Πριν σας παρουσιάσω τις σκέψεις, τις απόψεις μας για την κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις, να σχολιάσω ένα ζήτημα της επικαιρότητας. 


Ένα ζήτημα που αφορά και τα παιδιά και τα εγγόνια μας, αφορά συνολικά την εργατική λαϊκή οικογένεια, την Παιδεία, το ίδιο το σχολείο. Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη και για τα αντιλαϊκά μέτρα που ψήφισε και που οδηγούν σε μαζικές απολύσεις εκπαιδευτικών, σε συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, σε υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων της νεολαίας.
Όμως αποκορύφωμα αυτού του αυταρχισμού, αυτών των αντιλαϊκών μέτρων αποτελεί η επιστράτευση των εκπαιδευτικών, όπως έκανε και πριν με άλλους κλάδους, σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων, τους εργαζόμενους στις μεταφορές, τους ναυτεργάτες κλπ.

Πρόκειται για την υλοποίηση του δόγματος «νόμος και τάξη» και μάλιστα προληπτικά στη συγκεκριμένη περίπτωση μπροστά σε μια πιθανή απόφαση των καθηγητών αύριο για απεργία στις εξετάσεις.

Το ΚΚΕ έχει επισημάνει ότι το συνδικαλιστικό κίνημα έχει τις δικές του διεργασίες, στις οποίες δεν έχει κανένα δικαίωμα να παρεμβαίνει η κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός, υπάρχει πείρα και με αίσθημα ευθύνης, σε κοινή δράση με μαθητές, γονείς, με το υπόλοιπο εργατικό λαϊκό κίνημα, το συνδικαλιστικό κίνημα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει και τις κατάλληλες μορφές πάλης και το περιεχόμενο του αγώνα που θα εξασφαλίζουν μαζική συμμετοχή, αποτελεσματικότητα, ενιαία δράση, θα εξασφαλίζουν την προοπτική της πάλης, όπως είναι η πρόταση που κατέθεσε το ΠΑΜΕ στην ΟΛΜΕ, μακριά από τυχοδιωκτισμούς, από μικροκομματικές και παραταξιακές σκοπιμότητες, όπως δυστυχώς κάνουν άλλες δυνάμεις. Στο τραπέζι της συζήτησης και του προβληματισμού, κυρίως μέσα στο σχολείο, πρέπει να μπει το συνολικό πρόβλημα της εκπαίδευσης. Το ίδιο το μέλλον των παιδιών μας.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τον αυταρχισμό, την απόπειρα επιστράτευσης. Θα βρεθούμε και σήμερα στα συλλαλητήρια που οργανώνει το ΠΑΜΕ εδώ στην Αθήνα, στην Ομόνοια, σε όλη τη χώρα στις κεντρικές πλατείες των πρωτευουσών των νομών, μαζί με εργαζόμενους, μαζί με μαθητές, καθηγητές, δασκάλους, τους γονείς, όλους όσοι πονάνε για το μέλλον της εκπαίδευσης, για το μέλλον της νεολαίας.

Πηγή : KKE

Δεν υπάρχουν σχόλια: