Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

KNE: Καταδικάζει τη δολοφονία του φοιτητή συνδικαλιστή Sudipto Gupta στην Ινδία.


Τη δολοφονία του Ινδού φοιτητή συνδικαλιστή καταδικάζει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ. Αναλυτικά η ανακοίνωση:


«Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη δολοφονία του Ινδού φοιτητή συνδικαλιστή Sudipta Gupta, κατά τη διάρκεια της κράτησής του από την αστυνομία στο κρατίδιο της Καλκούτας. O 22χρονος Sudipta Gupta ήταν ένας από τους ηγέτες της Ομοσπονδίας Φοιτητών Ινδίας. Συνελήφθη μαζί με πολλούς ακόμα φοιτητές από την αστυνομία κατά τη διάρκεια των μαζικών και ειρηνικών φοιτητικών διαδηλώσεων με το αίτημα της διενέργειας φοιτητικών εκλογών στα Πανεπιστήμια, οι οποίες απαγορεύονται.


Η κυβέρνηση της Καλκούτας το τελευταίο διάστημα κλιμακώνει την επίθεσή της ενάντια στο λαό και τη νεολαία, χτυπώντας τους αγώνες τους, με διώξεις και δολοφονίες. Στην πρώτη γραμμή της πάλης βρίσκονται κομμουνιστές και άλλοι πρωτοπόροι αγωνιστές.

Η ΚΝΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της, ενώνει τη φωνή της με τους φοιτητές στο δίκαιο αγώνα τους και απαιτεί τη διερεύνηση της δολοφονίας του φοιτητή συνδικαλιστή, την τιμωρία όλων των υπευθύνων».

Πηγή : 902.gr

Y.Γ : Το όνομα του νεκρού φοιτητή αναφέρεται σε πολλά Ινδικά ΜΜΕ ως Sudipto και όχι Sudipta αλλά στο επίσημο site του Κομμουνιστικού Κόμματος Ινδίας (Μαρξιστικό) ως Sudipta.Στο συγκεκριμένο φωτομοντάζ χρησιμοποίησα το Sudipto αλλά προφανώς και τα 2 θεωρούνται σωστά.

Red Star

Δεν υπάρχουν σχόλια: