Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013

Σχόλιο του ΚΚΕ για τη συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ


Τα κόμματα της συγκυβέρνησης έχουν δεσμευτεί απέναντι στην ελληνική πλουτοκρατία και την τρόικα για την προώθηση των μέτρων που ισοπεδώνουν το λαό. Οι όποιες διαφοροποιήσεις τους αφορούν στον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοστούν και στο να ρίξει ο ένας στον άλλον το πολιτικό κόστος.

Η εργατική λαϊκή οικογένεια βουλιάζει στην απόγνωση, στην ανεργία και στην εξαθλίωση. Το πρόβλημα γι' αυτήν δεν είναι πώς θα πληρώνει το χαράτσι της ΔΕΗ, τους φόρους και τα χρέη  αλλά να απαλλαγεί απ' αυτό τον βραχνά. Πολύ περισσότερο που η συγκυβέρνηση στέλνει τώρα στους μισθοσυντήρητους και αυτοαπασχολούμενους που χρωστούν έως 3.000 ευρώ, πάνω από 2,5 εκατομμύρια εκβιαστικές επιστολές.

Το εργατικό λαϊκό κίνημα τώρα πρέπει να δυναμώσει τη δράση του για να αποκρουστούν οι εκβιασμοί κυβέρνησης - τραπεζών, για να μην υποστεί συνέπειες καμιά εργατική λαϊκή οικογένεια που δεν μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς, τους φόρους και τα χρέη στις τράπεζες, για να μη μείνει καμία εργατική λαϊκή οικογένεια απροστάτευτη και μόνη.

Πηγή : K.K.E

Δεν υπάρχουν σχόλια: