Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013

ΜΑΝΩΛΑΔΑ
ΖΗΤΗΣΑΝ ΤΑ ΜΕΡΟΚΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΜΕ ΣΦΑΙΡΕΣ!

Δυστυχώς η Μανωλάδα και τα φραουλοχώραφά της μας απασχολούν για άλλη μια φορά. Με τραγικό τρόπο. Εδώ και χρόνια είναι γνωστή η άγρια εκμετάλλευση των μεταναστών εργατών στα συγκεκριμένα χωράφια. Και δεν είναι μόνο η εκμετάλλευση της δουλειάς τους αλλά και οι συνθήκες διαβίωσης των εργατών, όπως και το ότι είναι αμφίβολο το αν θα πάρουν έστω και αυτά τα εξευτελιστικά μεροκάματα που υποτίθεται ότι τους δίνουν, όπως και οι βασανισμοί που έχουν υποστεί αρκετοί από αυτούς, όπως και οι διωγμοί με την κατηγορία της παρανομίας αφού όμως έκαναν τη δουλειά. Όταν οι εργάτες αποφασίζουν να αντιδράσουν σε αυτή την κατάσταση τότε έρχονται αντιμέτωποι με τους επιστάτες-μπράβους των εργοδοτών που ως άλλοι τσιφλικάδες και με τη πλάτη των κυβερνήσεων θεωρούν ότι μπορούν μέχρι και να πυροβολούν τους εργάτες.Για μας είναι ξεκάθαρο πως ότι γίνεται εκεί, και όχι μόνο εκεί, βρίσκει πάτημα στη κυβερνητική πολιτική, στη πολιτική που θέλει τους εργάτες αναλώσιμο είδος για το κεφάλαιο το οποίο έχει κάθε δικαίωμα να μην έχει καμιά υποχρέωση απέναντί τους.
Δεν πρόκειται πλέον για ακραίες καταστάσεις ούτε για ιδιαιτερότητα της περιοχής. Πρόκειται για μια πραγματικότητα η οποία έχει κάνει τη πρώτη της εμφάνιση της δεκαετία του '90 όπου ανάλογες καταστάσεις ζούσαν οι Αλβανοί μετανάστες. Καταστάσεις που είχαν την κάλυψη των τοπικών και κεντρικών κρατικών αρχών. Ξεκάθαρα αυτό το τελευταίο. Θα βγουν για πολλοστή φορά να καταδικάσουν, να μοιράσουν ευθύνες στους ντόπιους εκμεταλλευτές, οι εφημερίδες και τα ΜΜΕ θα μιλούν για "επεισόδια" σα να πρόκειται για κάτι συνηθισμένο και περίπου εθιμικό, για "ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες" έτσι για να μένουν αμφιβολίες για το τι πραγματικά συνέβει, και μετά όλα θα συνεχίσουν ως έχουν.
Είναι η πραγματικότητα που θέλει να επιβάλει το κεφάλαιο σε όλους μας. Είναι η πραγματικότητα που θέλει να επιβάλει η Χρυσή Αυγή που ζητάει να φύγουν οι μετανάστες και να μπουν στη θέση τους Έλληνες εργάτες.
Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα επιβάλλεται να αντιδράσουν οι μετανάστες και έχουν την απόλυτη αλληλεγγύη μας. Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα επιβάλλεται να αντιδράσουν όλοι οι εργαζόμενοι αυτού του τόπου, όλοι οι παραγωγοί του πλούτου που κατευθύνεται στα ταμεία του ντόπιου κεφαλαίου και κυρίως των ιμπεριαλιστών της Ευρώπης και της Αμερικής. Αυτό το μέλλον επιφυλάσσουν σε όλους μας, να γίνουμε εργάτες τύπου "μανωλάδας", σε αυτό πρέπει να αντιδράσουμε όλοι μας, ντόπιοι και μετανάστες εργάτες.

Για ενημέρωση αντιγράφουμε από το ΗΛΕΙΑ LIVE:

Περί ώρα 18:00 σήμερα, στη νέα Μανωλάδα Ηλείας 200 περίπου αλλοδαποί υπήκοοι Μπαγκλαντές, οι οποίοι εργάζονται σε γεωργική επιχείρηση ημεδαπού, συνεπλάκησαν με 3 ημεδαπούς εκπροσώπους του εργοδότη, απαιτώντας δεδουλευμένα 6 μηνών περίπου. Ένας εκ των τριών ημεδαπών πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο εναντίον τους, τραυματίζοντας ελαφρά, είκοσι (20) από του αλλοδαπούς. Οι τραυματισθέντες βρίσκονται εκτός κινδύνου ζωής και έχουν μεταφερθεί στα κέντρα υγείας και νοσοκομεία της περιοχής γαι παροχή πρώτων βοηθειών. Διενεργείται προανάκριση από το Τ.Α. Αμαλιάδας.
Συνελήφθη πριν από λίγο ο εργοδότης που απασχολούσε τους αλλοδαπούς. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων 3 ημεδαπών.
32 αλλοδαποί έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων οι 10 αρκετά σοβαρά.

Κατά τα άλλα οι "αλλοδαποί" συνεπλάκησαν(!!) με τους "ημεδαπούς". Έλεος! Θα τους βγάλουν και φταίχτες στο τέλος γιατί ζήτησαν αυτό που δικαιούνται!

πηγή: Αντίσταση στις γειτονιές!

3 σχόλια:

Giannis Pit είπε...

ΣΟΚ.......!!!!! Πραγματικά ΣΟΚ.....!!!!
Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ Ασύδοτος προκαλεί λες και είμαστε στον 19ο αιώνα στις φυτείες με τα τσιφλίκια

Red Star είπε...

Δεν τα πρόλαβε να τα δει η συγχωρημένη η γιαγιά μου Αικατερίνη από την Βόρεια Εύβοια, αγρότισσα και αγωνίστρια της ΕΠΟΝ.Θα έκλαιγε σίγουρα.

Όταν βάλαμε μια φορά στο χωριό στην τηλεόραση μια ταινία ξένη με μαύρους αγρότες στις φυτείες του Νότου της Αμερικής(δεν προλάβαινε να διαβάσει τα γράμματα και της τα λέγαμε περιεκτικά τα εγγόνια τι γινόταν),στεναχωριόταν σαν να ήταν αλήθεια όταν έδερναν τους εργάτες τα αφεντικά. "Τσιφλικάδες ντιπ ανθρωπιά δεν έχουν".Και θυμόταν τις ατέλειωτες ώρες που δούλευε στα χωράφια μετά τον πόλεμο. 2013 είπαμε έχουμε ; :(

Αντιφών είπε...

Έλληνα ψηφοφόρε της ΧΑ, αύριο ποιος θα είναι το θύμα εργοδοτικής βίας, τρομοκρατίας και καταστολής; Οι φράουλες που τρως, μικροαστέ, από χθες είναι και κυριολεκτικά βουτηγμένες στο αίμα εργατών.
Δεν ξεχνώ!

Υ.Γ. Αλληλεγύη στο athens indymedia!