Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών προς Γ.Στουρνάρα: «Από λάθος πολιτικές, χάνονται ανθρώπινες ζωές»

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών, σημειώνει ότι από λάθος πολιτικές, χάνονται ανθρώπινες ζωές, σχολιάζοντας το θάνατο δύο φοιτητών από αναθυμιάσεις αυτοσχέδιου μαγκαλιού στη Λάρισα. Κάνει λόγο για «εγκληματική αδιαφορία» του κράτους.



«Πρέπει να αντιληφθείτε ότι πάνω από όλα είναι η ζωή των Ελλήνων κι όχι οι στόχοι που μας βάζουν οι δανειστές μας», τονίζει ο Ι.Σ.Α. 

Ζητάει από τον υπουργό Οικονομικών αλλαγή της πολιτικής, «που έχει καταστήσει τη θέρμανση είδος πολυτελείας», προκειμένου, όπως αναφέρει, να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να αγοράσουν φθηνό πετρέλαιο για να ζεσταθούν, ώστε να μην καταφεύγουν σε άλλες «λύσεις», φθηνές αλλά και ανθρωποκτόνες.
 
«Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά μέσα σε ένα χειμώνα, πληρώνεται με αίμα αθώων η ανικανότητα των ελεγκτικών μηχανισμών της Πολιτείας να συλλάβει τη φοροδιαφυγή στο χώρο του πετρελαίου», σχολιάζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.
 
Τονίζει ότι το δικαίωμα στη φθηνή και ασφαλή θέρμανση είναι αυτονόητο, όπως αυτονόητο είναι το δικαίωμα στη ζωή, το δικαίωμα στην ελεύθερη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.
 
Πηγή : www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: