Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΔΙΩΞΗ 35 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ - Χιλιάδες διαδήλωσαν ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων

Η δίκη αναβλήθηκε ξανά, αυτήν τη φορά γιατί οι μάρτυρες κατηγορίας δεν κλήθηκαν λόγω ...βλάβης σε φαξ!





τρομοκρατία δε θα περάσει του λαού η πάλη θα τη σπάσει». Αυτό το μήνυμα έστειλε το χτεσινό μαζικό και μαχητικό συλλαλητήριο έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου θα γινόταν η δίκη των 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, η οποία αναβλήθηκε ξανά, αυτή τη φορά για τις 12 Ιούνη. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
Οι συνδικαλιστές συνελήφθησαν μετά από αγωνιστική κινητοποίηση για το Ασφαλιστικό και όσα απαράδεκτα δήλωσε ο υπουργός Εργασίας περί ασφαλιστικού συστήματος που έχει οικοδομηθεί στη βάση «πελατειακών αντιλήψεων».
Η δίκη αναβλήθηκε γιατί δεν προσήλθαν, για δεύτερη φορά, οι μάρτυρες κατηγορίας. Αυτήν τη φορά δεν εμφανίστηκαν, όχι γιατί δεν κλητεύτηκαν (όπως είχε συμβεί την πρώτη φορά) αλλά, σύμφωνα με όσα ακούστηκαν από την Πρόεδρο κι άφησαν εμβρόντητο και τον κόσμο που βρίσκονταν στο ακροατήριο, γιατί ...δεν προκύπτει ότι κλητεύτηκαν, λόγω σφάλματος κατά την αποστολή του ΦΑΞ!
Το δικαστήριο ανέβαλε τη δίκη και αποφάσισε ότι πέρα από τους συγκεκριμένους μάρτυρες πρέπει να κλητευθεί και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Π. Κοκκόρης.
Εξω από τα δικαστήρια, πραγματοποιήθηκε μια μαζική και μαχητική διαδήλωση χιλιάδων εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και νεολαίων, που συμμετείχαν στη στάση εργασίας που είχαν προκηρύξει σε ένδειξη συμπαράστασης ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, μια σειρά Ομοσπονδίες και συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα.
«Στους ταξικούς αγώνες βρίσκεται η λύση»
 
 
Από νωρίς το πρωί, το Πεδίον του Αρεως είχε πλημμυρίσει από εργαζόμενους. Μπροστά το πανό του Συνδικάτου Μετάλλου Αθήνας «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» με σύνθημα: «Με ρόπαλα και ΜΑΤ χτυπάτε τους εργάτες και στα αφεντικά κάνετε τις πλάτες». Ακριβώς πίσω το πανό της Ομοσπονδίας Τύπου - Χάρτου: «Ο νόμος και η τάξη των εργοδοτών θα τσακιστεί στο δίκιο των εργατών». Στη συγκέντρωση ξεχωρίζουν τα μπλοκ της ΠΑΣΕΒΕ, των Λαϊκών Επιτροπών από διάφορες περιοχές της πρωτεύουσας καθώς και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.
Τα συνθήματα δε σταματούν ούτε λεπτό: «Κανένας εργάτης να μη λυγίσει στους ταξικούς αγώνες βρίσκεται η λύση», «Οχι στη συναίνεση και στην υποταγή ανυπακοή και πάλη ταξική» και «Πείνα ανεργία τρομοκρατία καμιά θυσία για την πλουτοκρατία», κυριαρχούν. Λίγο μετά τις εννιά το πρωί η πορεία φτάνει έξω από τα δικαστήρια, όπου και παραμένει συγκροτημένη μέχρι και την ώρα που οι 35 συνδικαλιστές βγαίνουν από τα δικαστήρια μέσα από διαρκή συνθήματα: «Εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά» και «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», δονούν την ατμόσφαιρα.
Ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και ένας εκ των 35 συλληφθέντων, μιλώντας έξω από τα δικαστήρια στους συγκεντρωμένους, τόνισε ανάμεσα στα άλλα: «Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, παλεύουν για να μην περάσουν, να τσακιστούν οι αντιλαϊκές πολιτικές. Για την επιτυχία των αγώνων που έχουμε μπροστά μας. Για την απεργία στις 20 του μήνα. Για να σπάσουμε την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση με όλα τα μέσα».
Την αλληλεγγύη τους στους συνδικαλιστές εξέφρασαν η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων υπουργείου Παιδείας.

ΠΗΓΗ - ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: