Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Ρωσία : «Παράδεισος» για την πλουτοκρατία! Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ απέκτησε την Ρωσική υπηκοότητα !


«Παράδεισος» για την πλουτοκρατία!


Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, Ντμίτρι Ρογκόζιν, είναι πεπεισμένος ότι ο ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ δε θα είναι ο τελευταίος πλούσιος Ευρωπαίος που θα αποκτήσει ρωσική υπηκοότητα. Οπως επισήμανε ο Ρογκόζιν στο λογαριασμό του στο twitter, το χαμηλό ύψος των ρωσικών φόρων μπορεί να προσελκύσει ακόμη πολλούς πλούσιους της Δύσης. «Στη Δύση δεν γνωρίζουν καλά τις ιδιαιτερότητες του φορολογικού μας συστήματος. Οταν τις μάθουν, πρέπει να αναμένουμε μαζική μετοίκηση πλουσίων Ευρωπαίων στη Ρωσία», αναφέρει στο μήνυμά του στο twitter.

Οπως έγινε γνωστό, την Πέμπτη 3 Γενάρη ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, υπέγραψε προεδρικό διάταγμα με το οποίο παραχωρεί τη ρωσική υπηκοότητα στον Γάλλο ηθοποιό Ζεράρ Ντεπαρντιέ, με το πρόσχημα της «συνεισφοράς» του στην ανάπτυξη του πολιτισμού.
Στη Ρωσία ο φορολογικός συντελεστής δεν ξεπερνά το 13% ενώ στη Γαλλία η κυβέρνηση επιδίωξε έστω υποκριτικά τη θέσπιση συντελεστή 75% για τα πολύ υψηλά εισοδήματα, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του γνωστού ηθοποιού, που αποφάσισε να αποποιηθεί την υπηκοότητά του.
Διπλό το ηθικό δίδαγμα, που μας δείχνει από τη μια τον «πατριωτισμό» των πλουσίων (του Ντεπαρντιέ συγκεκριμένα) κι από την άλλη τον «πατριωτισμό» του αστικού κράτους (του ρωσικού συγκεκριμένα), σε όλο τους το «μεγαλείο»...

Πηγή : www.rizospastis.gr

1 σχόλιο:

george είπε...

καλη χρονια βλεπω να ξεμενει απο πλουσιους η γαλλια