Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

«Έπρεπε να ντρέπεται ο Αθανάσιος Ορφανίδης».Επίθεση του Γ,Γ. του ΑΚΕΛ Άν.Κυπριανού στον τέως διοικητή της Κεντρικής τράπεζας.


  «Επρεπε να ντρέπεται ο Αθανάσιος Ορφανίδης»


 
«Ο Αθανάσιος Ορφανίδης έπρεπε να ντρέπεται να διατυπώνει τέτοιες εκφράσεις για ένα κόμμα με ολοκάθαρο μέτωπο», επεσήμανε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού σχολιάζοντας αναφορά του τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας σε τηλεοπτική του εμφάνιση ότι τάχατες το ΑΚΕΛ είναι το κόμμα της διαφθοράς.  Μιλώντας σε πολιτική συγκέντρωση στα Περβόλια χθες βράδυ, ο Α. Κυπριανού, απάντησε στον Α. Ορφανίδη αναδεικνύοντας τις τεράστιες ευθύνες του για την κατάσταση της οικονομίας. «Ο,τι και να λέει δεν γίνεται πιστευτός. Τ΄ αποτελέσματα της εποπτείας του είναι χειροπιαστά» υπέδειξε σχολιάζοντας την πρόσφατη επίθεση του τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας κατά του Προέδρου Χριστόφια.   
Ο Α. Κυπριανού επανέλαβε ότι η Κύπρος αποτάθηκε στο μηχανισμό στήριξης ένεκα του προβλήματος των τραπεζών και όχι της δημοσιονομικής κατάστασης. Επί τούτου, υπενθύμισε ότι από το περασμένο καλοκαίρι και ο ΔΗΣΥ διά του Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Γιώργος Λιλλήκας πίεζαν για ένταξη της Κύπρου από τότε στο μηχανισμό στήριξης.  «Σήμερα, ο Γιώργος Λιλλήκας το παίζει αντιμνημονιακός και υπόσχεται ότι το 2013 θα διώξει την Τρόικα και ότι θα διώξει και την Τουρκία.  Πώς θα το κάνει δεν μας το λέει.  Ισως να νομίζει ότι έχει αποκτήσει ικανότητες υπερανθρώπου» σχολίασε χαρακτηριστικά.
Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ τόνισε ότι η αποδοχή του μνημονίου δεν έγινε απροβλημάτιστα αλλά κατόπιν αναλύσεων. Ξεκαθάρισε όμως ότι αυτό δεν σημαίνει ότι το ΑΚΕΛ θα αποδεχθεί οτιδήποτε άλλο προταθεί. «Εμείς καθοδηγούμαστε από τα συμφέροντα του τόπου και των εργαζομένων και σήμερα κάναμε μερικά βήματα πίσω μόνο για ν' ανασυνταχτούμε, να ξεπεράσουμε τα προβλήματα ώστε να επανέλθουμε δριμύτεροι στις διεκδικήσεις μας» κατέστησε σαφές.
Σε ό,τι αφορά στις προεδρικές εκλογές, ο Α. Κυπριανού, σημείωσε ότι όλες οι υποψηφιότητες είναι σεβαστές εκτός από τις υποψηφιότητες που εκπροσωπούν φασιστικές αντιλήψεις. Σχολιάζοντας τους δύο βασικούς ανθυποψήφιους του Σταύρου Μαλά, υπέδειξε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης έχει αποδείξει ότι πολιτεύεται στη βάση σκοπιμοτήτων και εκπροσωπεί τον ετσιθελισμό και τις αντιλαϊκές πολιτικές. Για τον Γ. Λιλλήκα είπε χαρακτηριστικά ότι συναγωνίζεται τον Ν. Αναστασιάδη στις μεταλλάξεις, ενώ ταυτόχρονα έχει συγκεντρώσει γύρω του τα πιο ακραία, εθνικιστικά και επικίνδυνα στοιχεία. «Με αυτούς τους ανθρώπους απευθύνεται στον κόσμο της Αριστεράς. Ούτε μια αριστερή ψήφος στον Γιώργο Λιλλήκα» διαμήνυσε, υπογραμμίζοντας ότι για τους Ακελιστές, η μοναδική επιλογή είναι ο Σταύρος Μαλάς. «Είναι η υποψηφιότητα που μπορεί να μας οδηγήσει στο μέλλον και όχι στο παρελθόν» είπε.
Ιδιαίτερα σημαντικό μήνυμα έστειλε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ για το Κυπριακό, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τις τελευταίες μέρες οι Εγκεμέν Μπαγίς και Αχμέτ Νταβούτογλου δείχνουν διάθεση να ασπαστούν θέσεις που διατυπώνονται από κάποιους στην ελληνοκυπριακή πλευρά όπως οι διευρυμένες συνομιλίες. «Οι επικίνδυνοι ακροβατισμοί και πειραματισμοί θα δώσουν την ευκαιρία στην Τουρκία να προωθήσει τις δικές της θέσεις στην Κύπρο» υπέδειξε.

Γράφει ο Τάσος Περδίος
 

Πηγή : Χαραυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: