Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Γιορτάζουν στη Λ.Δ.Κορέας την επιτυχημένη εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς στο διάστημα.Χιλιάδες πολίτες συμμετέχουν στους εορτασμούς .




ΛΔ Κορέας: Εκδηλώσεις ικανοποίησης για την εκτόξευση του πυραύλου



Πανηγυρικές εκδηλώσεις χαράς και ικανοποίησης για την προ 48ώρου επιτυχή εκτόξευση πυραύλου και δορυφόρου στο διάστημα πραγματοποιούν από νωρίς σήμερα το πρωί εκατομμύρια κάτοικοι της ΛΔ Κορέας στην πρωτεύουσα Πιονγιάνγκ και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, ενώ ο νέος ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ-Ουν επισήμανε την ανάγκη να εκτοξευτούν κι «άλλοι δορυφόροι στο μέλλον για την ανάπτυξη της τεχνολογίας και της οικονομίας της χώρας».

Σύμφωνα με δήλωση του Κιμ, που επικαλείται το κρατικό βορειοκορεατικό πρακτορείο ΚCNA, η επιτυχής εκτόξευση του πυραύλου «έδειξε εντός και εκτός συνόρων την ακλόνητη στάση της χώρας να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της για τη χρήση του διαστήματος για ειρηνικούς σκοπούς».
Το ίδιο διάστημα, βέβαια, οι ΗΠΑ πρωτοστατούν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, προκειμένου να υπάρξει - όπως αναφέρει η τελευταία ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ - μία «νέα και σαφής απάντηση σε αυτό που διέπραξαν οι Βορειοκορεάτες»…
Το Ναυτικό της Ν. Κορέας περισυνέλεξε τμήματα του πυραύλου 

Το νοτιοκορεατικό Πολεμικό Ναυτικό περισυνέλεξε στη θάλασσα ένα μεγάλο τμήμα του πυραύλου που εκτόξευσε με επιτυχία αυτήν την εβδομάδα η Πιονγιάνγκ, το οποίο αναμένεται να δώσει σημαντικές πληροφορίες για τη βαλλιστική τεχνογνωσία της Βόρειας Κορέας, δήλωσε σήμερα ο Κιμ Μιν-Σέοκ, εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού υπουργείου 'Αμυνας.
Το τμήμα που περισυνελέγη στην Κίτρινη Θάλασσα φαίνεται ότι είναι μια δεξαμενή που φέρει την ονομασία «Unha-3», την ονομασία του πυραύλου ο οποίος εκτοξεύθηκε προχτές από τη Βόρεια Κορέα.
Το τμήμα αυτό του πυραύλου θα εξετάσει ομάδα εμπειρογνωμόνων, στρατιωτικών και μη, καθώς επίσης Aμερικανοί εμπειρογνώμονες στη σοβιετική τεχνολογία. Ο πρώτος όροφος του «Unha-3» έπεσε στη θάλασσα, στα ανοικτά της κορεατικής χερσονήσου και ο δεύτερος ανατολικά των Φιλιππίνων.
Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων «Yonhap», το τμήμα που περισυνελέγη βρέθηκε σε βάθος 80 μέτρων, 160 χιλιόμετρα δυτικά του λιμανιού Γκουνσάν (νοτιοδυτικά).
Πριν από την αποτυχημένη πρώτη εκτόξευση πυραύλου, τον Απρίλη, η Πιονγιάνγκ είχε προειδοποιήσει τη Σεούλ ότι κάθε απόπειρα περισυλλογής συντριμμιών θα θεωρηθεί «πολεμική ενέργεια».
Η προειδοποίηση αυτή διατυπώθηκε εκ νέου πριν από την εκτόξευση της Τετάρτης.

Πηγή : 902.gr


O Κιμ Γιονγκ-Ουν ανάμεσα στους επιστήμονες του πυραυλικού προγράμματος.
KCNA, Dec. 13, 2012

Χιλιάδες πολίτες της Β. Κορέας βρέθηκαν στην Πιονγιάνγκ με σκοπό να συμμετάσχουν στους επίσημους εορτασμούς για την επιτυχή εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς την Τετάρτη, όπως προκύπτει από εικόνες της κρατικής τηλεόρασης.

Αυτή ήταν η πρώτη επιτυχής εκτόξευση πυραύλου που μετέφερε δορυφόρο που τέθηκε σε τροχιά από τη Βόρεια Κορέα.


Η εκτόξευση καταδικάστηκε από πολλά κράτη και από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, που έκανε λόγο για παραβίαση των αποφάσεών του.

Η κρατική τηλεόραση αναμετέδωσε εικόνες σήμερα από τεράστια πλήθη Βορειοκορεατών να παρακολουθούν στοιχισμένοι τις συγχαρητήριες ομιλίες της ηγεσίας στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Ο γραμματέας του Εργατικού Κόμματος της Κορέας, Κιμ Κι-ναμ σημείωσε ότι ο δορυφόρος είναι «απαραίτητος για την οικοδόμηση της εθνικής μας οικονομίας».

«Πρόκειται για μία διεθνή τάση και δικαίωμα του λαού μας. Οιεσδήποτε εχθρικές δυνάμεις δεν μπορούν πλέον να επιμένουν ότι η εκτόξευση του δορυφόρου είναι εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου», εκτίμησε.

«Αυτό επετεύχθη χάρη στο ατελείωτο θάρρος, σοφία και αφοσίωση του Μεγάλου Στρατάρχη Κιμ Γιονγκ-Ουν», παρατήρησε ο πρόεδρος της Ακαδημίας Επιστημών Γιανγκ Τσολ. 

Παράλληλα, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο KCNA, ο Κιμ Γιονγκ-Ουν υπογράμμισε την ανάγκη «να εκτοξευτούν δορυφόροι για την ανάπτυξη της τεχνολογίας και της οικονομίας της χώρας».

Η Πιονγιάνγκ τονίζει πως εκτόξευσε τον πύραυλο για να θέσει σε τροχιά δορυφόρο για ειρηνικούς σκοπούς. Εν τούτοις, οι επικριτές της θεωρούν ότι πρόκειται στην πραγματικότητα για δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου. Με αποφάσεις του το 2006 και το 2009 ο ΟΗΕ απαγορεύει στην Πιονγκγιάνγκ κάθε πυρηνική ή βαλλιστική δραστηριότητα.

Πηγή :  Newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια: