Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Π.Α.Α.Σ.: ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ!

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες και νέοι
Οι εργαζόμενοι στους δήμους είναι πάνω από δυο μήνες στον δρόμο με καταλήψεις, απεργίες, διαδηλώσεις, απέναντι  στις χιλιάδες απολύσεις του 3ου μνημονίου και τις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών των δήμων. Το μνημόνιο προβλέπει 150000 μέχρι το 2015, 5000 απολύσεις  το 2012 και  5000 ανά τρίμηνο το 2013, που θα προκύψουν από την αξιολόγηση και τις ιδιωτικοποιήσεις τομέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, με ταυτόχρονη κατάργηση των οργανισμών των αντίστοιχων υπηρεσιών. Για αυτό είναι  ο Φούχτελ στην Ελλάδα, να εξειδικεύσει την εξάρτηση στην τοπική αυτοδιοίκηση, να προετοιμάσει όλους τους θεσμούς, για να επιβάλλει τους όρους για την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου στην αυτοδιοίκηση, την υγεία, την ενέργεια, την εκπαίδευση.

Η τρικομματική κυβέρνηση απαίτησε 2000 απολύσεις στις πρώτες μέρες από την υπογραφή του μνημονίου. Στους εκβιασμούς και τις προσπάθειες διάσπασης,  αν δεν φύγουν οι λίστες θα απολυθούν όλοι οι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι εργαζόμενοι απάντησαν με συνέχιση του αγώνα. Αποφασισμένη να κρατήσει τον ρόλο του πολιτικού προσωπικού της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, προχώρησε σε πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, ξεπερνώντας  τα όρια ακόμη και της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Διέγραψε τους εργαζόμενους των δήμων, για τους οποίους δεν πήγαν λίστες, από τα μητρώα απογραφής δημοσίων υπαλλήλων για να μείνουν απλήρωτοι!
Η απεργία και οι κινητοποιήσεις στους δήμους γίνονται κάτω από πολλά χτυπήματα και εκβιασμούς. Αντιμετώπισαν την καταστολή στις κινητοποιήσεις τους, το κόψιμο του μισθού, την τρομοκρατία των δημάρχων και της κυβέρνησης, την συκοφάντηση του αγώνα τους από τα ΜΜΕ, τις συλλήψεις των συναδέλφων τους αλλά και τη νίκη της αλληλεγγύης στην αθώωση.
Αντιμετώπισαν και την υπονόμευση, με αποφάσεις κινητοποιήσεων κατώτερες των περιστάσεων και της διάθεσης των εργαζόμενων, από την συμβιβασμένη συνδικαλιστική ηγεσία, αλλά τράβηξαν μπροστά. Και συνεχίζουν να αντιστέκονται, οργανώνουν τους αγώνες τους για να παλέψουν για να μην εφαρμοστούν οι απολύσεις και οι ιδιωτικοποιήσεις, δημιουργώντας ελπίδα σε όλους τους εργαζόμενους.
Για τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, στο δημόσιο, στον ιδιωτικό τομέα, τον λαό και τη νεολαία ένας είναι ο δρόμος, αυτός της Αντίστασης, της Διεκδίκησης και της Ανατροπής απέναντι στο εφιαλτικό μέλλον που του ετοιμάζουν. Η αναμέτρηση με το σύστημα της εκμετάλλευσης, της εξάρτησης, έξω από κυβερνητικές ή εκλογικές αυταπάτες , με κατανόηση του ταξικού χαρακτήρα της επίθεσης, με μαζικούς ανυποχώρητους αγώνες μπορεί να συγκροτήσει τους εργαζόμενους να δώσει προοπτική νίκης στον αγώνα τους.
 Η Πρωτοβουλία για την Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία θα στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις τον αγώνα των εργαζόμενων στους ΟΤΑ, θα συμπορευτεί μαζί τους, θα ενισχύσει την κατεύθυνση της οικοδόμησης ενός πλατιού μετώπου αντίστασης,  για να μπορεί να βρει χώρο η οργή που ξεχειλίζει, η ανάγκη που ωριμάζει, για να ανατραπεί η πολιτική της πείνας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 
http://p-a-a-s.blogspot.gr/         14-12-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: