Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με εκπροσώπους Συνδικαλιστικών Οργανώσεων της Λατινικής Αμερικής.Τι δήλωσε ο


Συνάντηση με συνδικαλιστές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος της Λατινικής Αμερικής, από την Αργεντινή, τη Βραζιλία, τη Γουατεμάλα, το Ελ Σαλβαδόρ, τον Παναμά και τη Χιλή, των οποίων οι οργανώσεις συμμετέχουν στην Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ), είχε την Τετάρτη, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.




Μετά τη συνάντηση η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε: 

«Θεωρούμε πολύ σημαντική και από την πλευρά μας τη συνάντησή μας με συνδικαλιστές που ανήκουν σε συνδικαλιστικές οργανώσεις που συμμετέχουν στην Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία.

Είχαν πάρα πολλές ερωτήσεις -και κατά τη γνώμη μου πάρα πολύ ουσιαστικές- γύρω από την κατάσταση και τις εξελίξεις στην Ελλάδα, την ιστορία του ΚΚΕ και την ιστορία γενικότερα του εργατικού - λαϊκού κινήματος, τις εξελίξεις στην κρίση στην Ευρώπη. Από την πλευρά μας απαντήσαμε πολύ συγκεκριμένα και φαντάζομαι ότι τους δόθηκε η δυνατότητα και από το Κόμμα μας να γνωρίσουν κάπως καλύτερα το βασανισμένο, αλλά πάντα αγωνιζόμενο ελληνικό λαό».



Από την πλευρά του, ο Ερνέστο Τρίγκο, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δέρματος-Κλωστοϋφαντουργίας και Ιματισμού της Αργεντινής, χαρακτήρισε τιμή τη συνάντηση της αντιπροσωπείας με την Αλέκα Παπαρήγα.
Σημείωσε ότι αντάλλαξαν σκέψεις για την κατάσταση στην Ελλάδα και τη Λατινική Αμερική και για το πώς επιδρά η δράση του Κομμουνιστικού Κόμματος στην ανάπτυξη της πάλης.



Πηγές : K.K.E. , 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: