Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

"Τελικά, η Ελλάδα θα γίνει Κερατέα ".Οι δημότες της Κερατέας τιμούν τον Αλ. Αλαβάνο.


Εκδήλωση για τα δύο χρόνια από την έναρξη των αγώνων διοργάνωσε την Κυριακή 9/12 ο δήμος Κερατέας.




Στην συγκέντρωση τιμήθηκαν τέσσερις δημοσιογράφοι που κάλυψαν με ευαισθησία τον δίκαιο αγώνα του λαού της Κερατέας και από τον πολιτικό χώρο ο Αλέκος Αλαβάνος που στάθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα τους.
 Στο χαιρετισμό του ο Αλ.Αλαβάνος μεταξύ άλλων ανέφερε:
 
 [στη φωτο ,στο μπλόκο, την ημέρα της τελετής ορκωμοσίας, του περιφερειακού συμβουλίου στην οποία δεν παρέστη-12/12/2010]      
                                                                           
 
 
«Αισθάνομαι δέος που είμαι απέναντί σας. Όπως, αριστερός φοιτητής, μετά την επιστροφή του κοινοβουλευτισμού στην Ελλάδα, αισθανόμουν δέος απέναντι στους καπετάνιους που εμφανίζονταν από τις φυλακές , τις εξορίες, την προσφυγιά. Παρότι ήταν νικημένοι στον εμφύλιο.
 
 
Εσείς είστε νικητές. Νικητές όμως σε μια μεγάλη μάχη αντίστασης απέναντι στην πολεμική εισβολή του κράτους, όπως επιβεβαιώθηκε από την δικαστική απόφαση που απαγόρευσε την εκτέλεση των έργων που ήθελαν οι μεγαλοεργολάβοι.
 
 
 
Ο πόλεμος όμως δεν τελείωσε. Και ηρωικοί νικητές σε μεγάλες μάχες μπορεί να χάσουν τον πόλεμο χωρίς να το καταλάβουν. Πάντα υπάρχουν οι Εφιάλτες και οι Κερκόπορτες.
 
 
 
Είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσετε τον πόλεμο, εφόσον η αντίσταση μείνει ζωντανή. Εξάλλου δεν έχετε το δικαίωμα να τον χάσετε. Όχι μόνο για να προστατέψετε τον τόπο σας. Αλλά για όλη την Ελλάδα.
 
 
 
Γιατί η Κερατέα είναι το σύμβολο. Όταν ο λαός ενεργοποιείται καθολικά, είναι πάντα ο νικητής.
 
 
 
Που είναι οι αντίπαλοί σας; Που είναι οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ που δίναν εντολή για στρατιωτική επίθεση; Που είναι το ίδιο το ΠΑΣΟΚ;
 
 
Δεν υπάρχουν. Ενώ εσείς είστε εδώ., πάντα παρόντες. Άντρες, γυναίκες, παιδιά.
 
 
Μπαίνει λοιπόν το μεγάλο ερώτημα: «Γιατί η Ελλάδα δεν γίνεται Κερατέα;» Όταν τα στρατεύματα της τρόικα έχουν φτάσει μέχρι την τραπεζαρία και την κουζίνα που πολίτη και δεν είναι λίγοι αυτοί που πεινάνε;
 
 
 
Δύσκολο το ερώτημα, δύσκολη η απάντηση. Τόσες περιοχές στην Ελλάδα, με ηρωικές όλες παραδόσεις, γιατί σιωπούν και σαστίζουν;
 
 
 
Μια απάντηση είναι ότι ο λαός στην Κερατέα ήξερε «τι δεν θέλει» (να γίνει ο τόπος του υπόνομος) και ήξερε «τι θέλει» (να έχει το μέρος που της αναλογεί σε μια οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων σε όλη την Αττική).
 
 
 
Σήμερα αυτό είναι που λείπει. Ο ελληνικός λαός ξέρει «τι δεν θέλει». Όταν συνειδητοποιήσει  «τι θέλει» και ότι αυτό μπορεί να γίνει, έξω πια από το πλαίσιο της Ευρωζώνης, τότε κανείς δεν θα μπορεί να τον σταματήσει. Όπως κανείς δεν μπόρεσε να σταματήσει εσάς.»
 
 
 
Αθήνα, 10/12/2012

Πηγή : www.tometopo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: