Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΗΠΑ : Προετοιμάζεται πιο διευρυμένο δίκτυο κατασκοπίας !


«Η αναβάθμιση της DIA, σε συνδυασμό με την επέκταση της CIA μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2011, θα δημιουργήσει ένα κατασκοπευτικό δίκτυο πρωτοφανούς μεγέθους» αναφέρει η «Washington Post»



Το τεράστιο κατασκοπευτικό δίκτυο των ΗΠΑ αρχίζει να απλώνεται και στην πλέον απομακρυσμένη γωνιά του πλανήτη καθώς εκατοντάδες επιπλέον Αμερικανοί κατάσκοποι θα αναπτυχθούν σε όλο τον κόσμο στο πλαίσιο σχεδίου του υπουργείου Αμυνας για τη δημιουργία ενός δικτύου πληροφοριών «που θα ανταγωνίζεται σε μέγεθος τη CIA» όπως ανέφερε η κυριακάτικη έκδοση της αμερικανικής εφημερίδας «Washington Post». Στόχος του φυσικά η προάσπιση των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων των ΗΠΑ με κάθε «δυνατό» τρόπο.
Το Πεντάγωνο έχει ανακοινώσει από τις αρχές του χρόνου τη δημιουργία της Αμυντικής Μυστικής Υπηρεσίας (Defense Clandestine Service ή DCS) ένα σχέδιο του οποίου ηγείται ο Μάικλ Τζ. Βίκερς, ο ανώτατος αξιωματούχος του Πενταγώνου όσον αφορά τις επιχειρήσεις και βετεράνος της CIA. Το σχέδιο στοχεύει στην αναβάθμιση και διεύρυνση της μονάδας κατασκοπείας εντός της Υπηρεσίας Πληροφοριών Αμυνας (DIA), της Υπηρεσίας Αμυνας HUMINT (HUMINT σημαίνει «πληροφορίες ανθρώπων»), η οποία δημιουργήθηκε το 1992 για τη βελτίωση του συντονισμού και της λογοδοσίας της στρατιωτικής κατασκοπείας, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης τάσης για τη σύγκλιση των πολιτικών και στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών καθώς οι DCS θα συνεργάζονται και θα συντονίζονται με τους πράκτορες της CIA.
Μέχρι στιγμής πέραν της ανακοίνωσης της δημιουργίας των μονάδων μυστικών επιχειρήσεων της DIA, καμία άλλη πληροφορία δεν είχε διαρρεύσει μέχρι το άρθρο της «Washington Post» να φωτίσει μερικές πτυχές της υπηρεσίας και της δράσης της. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η DΙΑ, της οποίας η παρουσία στο εξωτερικό αριθμούσε ως σήμερα μερικές εκατοντάδες άτομα, πρόκειται τώρα να αποκτήσει έως και 1.600 «συλλέκτες πληροφοριών», συμπεριλαμβανομένων πάντως των στρατιωτικών ακολούθων και άλλων στελεχών που δεν εργάζονται μέχρι σήμερα υπό καθεστώς μυστικότητας.
«Η αναβάθμιση της DIA, σε συνδυασμό με την επέκταση της CIA μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2011, θα δημιουργήσει ένα κατασκοπευτικό δίκτυο πρωτοφανούς μεγέθους» αναφέρει η «Washington Post» για να συμπληρώσει ότι πράκτορες της DIA θα εκπαιδεύονται από τη CIA και θα επιχειρούν μόνοι τους, μαζί με τη CIA καθώς και σε συνεργασία με ομάδες ελίτ που βρίσκονται υπό τη διοίκηση του Στρατηγείου Ειδικών Επιχειρήσεων του αμερικανικού στρατού. Σε αντίθεση όμως με τη CIA, η οποία αναλαμβάνει σήμερα χτυπήματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Αφγανιστάν και άλλες χώρες, η DIA δεν έχει την εξουσιοδότηση να διεξάγει επιχειρήσεις που προχωρούν πέρα από τη συλλογή πληροφοριών, ωστόσο μεταξύ των προτεραιοτήτων των DCS είναι «οι ισλαμιστικές ομάδες στην Αφρική, οι μεταφορές όπλων από τη Βόρεια Κορέα και το Ιράν καθώς και ο εκσυγχρονισμός των ενόπλων δυνάμεων της Κίνας». Δεν πρόκειται για τμηματική ανάληψη καθηκόντων αλλά και για κύρια προσαρμογή στις προτεραιότητες της εθνικής ασφάλειας» τόνισε ο επικεφαλής των μονάδων κατασκοπείας αντιστράτηγος Μάικλ Τ. Φλιν σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, δίχως ωστόσο να προβεί σε περαιτέρω λεπτομέρειες.
Στο μεταξύ, χτεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Wall Street Journal» αναφέρει ότι οι μυστικές υπηρεσίες το τελευταίο διάστημα δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στην παρακολούθηση της κατάστασης στον ιρανικό ατομικό σταθμό «Μπουσέρ» και ήδη χρησιμοποιούνται εντατικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι μυστικές υπηρεσίες έχουν ήδη κατορθώσει να υποκλέψουν συνομιλίες ατόμων που εργάζονται στον ατομικό σταθμό «Μπουσέρ».

Πηγή : www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: