Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Τριγμοί στους "Ανεξάρτητους Έλληνες" εξαιτίας του...ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Τριγμοί στους "Ανεξάρτητους Έλληνες"



Δυναμώνουν οι αναταράξεις στο εσωτερικό των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενόψει και της νέας συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Πέμπτη.
Το απόγευμα παραιτήθηκε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Δ. Σταμάτης. Νωρίτερα, είχε παραιτηθεί από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος ο Χρ. Ζώης.

Το πρωί, συνέχεια στις εσωκομματικές αντεγκλήσεις έδωσε  ο Γ. Μανώλης, τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο οποίος, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, είπε μεταξύ άλλων:
«Ο Καμμένος έδωσε το non paper για να μπει στη συγκυβέρνηση, για να μπει υπουργός Άμυνας. Έκανε το πρώτο λάθος που το 'δωσε, και το δεύτερο που έβγαλε ψεύτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».
Ο ίδιος αποκάλεσε «λαγό» τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, λέγοντας ότι «συγκαλεί τα όργανα και φεύγει, πρώτη φορά είδα έναν πρόεδρο να γίνεται λαγός. Δε θέλει κόμμα, ούτε συνέδριο, ούτε τίποτα. Δε λειτουργεί τίποτε στο κόμμα».
Η απάντηση Καμμένου ήρθε μέσω twitter, όπου έγραψε για τον Γ. Μανώλη ότι «η αποστασία αρχίζει πάντα με τους επαγγελματίες τύπου Μανώλη. Καλό Ταξίδι...».
Σύμφωνα με τις πρωινές δηλώσεις του Γ. Μανώλη, ο Π. Καμμένος «δεν συζητάει με κανέναν και μιλάει συνεχώς για ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σα να λέει στον κόσμο "πήγαινε με τον ΣΥΡΙΖΑ", μας χωρίζει χάος με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ξαφνικά τον ακούσαμε να μιλάει για δολάριο, (...) δεν είχαμε συζητήσει απολύτως τίποτε. Σήμερα λέει άλλα, το βράδυ άλλα, αύριο άλλα».
Τη Δευτέρα ο γραμματέας της ΚΟ, Κ. Μαρκόπουλος, έθεσε ζητήματα για τη γενικότερη στρατηγική του κόμματος, προκαλώντας την αντίδραση του Π. Καμμένου.
Παρεμβαίνοντας στη συνεδρίαση, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε ότι τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο δε βοηθά το κόμμα αυτού του είδους η κριτική και η εσωστρέφεια, παραπέμποντας το όποιο ξεκαθάρισμα στο ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος τον ερχόμενο Απρίλη.
Μετά την ομιλία του, ο Π. Καμμένος αποχώρησε, κάτι που ενέτεινε την αναταραχή μεταξύ των στελεχών του κόμματός του, ορισμένα εκ των οποίων κατηγόρησαν τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων για «απαράδεκτη δειλία και ανευθυνότητα», όπως είπαν στο ΑΠΕ.
Αντιδρώντας, ο Π. Καμμένος ανήγγειλε έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ για χτες το απόγευμα, την οποία όμως αρνήθηκε να συγκαλέσει ο γραμματέας της ΚΟ Κ. Μαρκόπουλος. Ακολούθησε η καθαίρεσή του και συγκλήθηκε νέα συνεδρίαση της ΚΟ για την Πέμπτη.
Έθεσε επίσης θέμα για το διάλογο που έχει ανοίξει με τον ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο την κυβερνητική συνεργασία, «χωρίς όρους και αρχές», όπως είπε.
Κινητικότητα στην αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος
Ανεξάρτητα από την τελική έκβαση της εσωκομματικής έντασης στους Ανεξάρτητους Έλληνες, είναι σαφές ότι η επαπειλούμενη διάσπαση των Ανεξάρτητων Ελλήνων έρχεται να τροφοδοτήσει τη συνολικότερη κινητικότητα στην αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος, με βάση το νέο δίπολο ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ.
 Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: