Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Δελτίο Τύπου της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ σχετικά με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού και των Υπουργών Οικονομίας και Εργασίας της Κυβέρνησης Ν.Δ - ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ στις Βρυξέλλες.


Δελτίο Τύπου της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ


Οι συναντήσεις του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στην Επιτροπή και η παρουσία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και η ακρόαση των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας Γ. Στουρνάρα και Γ. Βρούτση στις επιτροπές Οικονομικών και Απασχόλησης του ευρωκοινοβουλίου έχουν ένα βασικό στόχο:
Να διαβεβαιώσουν τα μονοπώλια και το πολιτικό προσωπικό τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ εφαρμόζει τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που τσακίζουν τη ζωή και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, για να διασφαλίσουν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Να εξασφαλίσουν ζεστό χρήμα για το κεφάλαιο με αντιπαροχή μνημόνια διαρκείας, μαζικές απολύσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, μισθούς και συντάξεις πείνας, δραστικές περικοπές στην υγεία, παιδεία και πρόνοια, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στα μονοπώλια. Ζώη κόλαση για τα λαϊκά στρώματα.
Φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση προϋποθέτει ενίσχυση του ΚΚΕ,  ενδυνάμωση της λαϊκής συμμαχίας και κλιμάκωση της πάλης για την αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων με Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία.

Πηγή : K.K.E.

Δεν υπάρχουν σχόλια: