Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Γκάλοπ της "Κάπα Research" για την εφημερίδα "το ΒΗΜΑ της Κυριακής".Μπροστά ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α με 23,1 %.Σημαντική πτώση της Ν.Δ. Μια μονάδα μπροστά από την ΔΗ.ΑΡΙ. το Κ.Κ.Ε που πλησιάζει σε απόσταση αναπνοής Αν.Έλληνες και ΠΑ.ΣΟ.Κ.Γράφει ο Red Star.

Δημοσκόπηση της "Κάπα Research" για την εφημερίδα "το ΒΗΜΑ της Κυριακής"



Σύμφωνα και με την νέα έρευνα που θα δημοσιευτεί αύριο, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α φαίνεται να αποκτά ένα σηματικό προβάδισμα από τη Ν.Δ. που κατρακυλά συνεχώς.Τον τελευταίο καιρό όλες οι έρευνες δείχνουν ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα,βρίσκεται στην πρώτη θέση.Με 14,8  %αδιευκρίνιστη ψήφο, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α συγκεντρώνει 23,1 %.Με αναγωγή το ποσοστό του πάντως παραμένει κάτω από 30 % και λίγο πάνω από τα ποσοστά του, στις εκλογές του Ιουνίου.
Η πρωτιά του οφείλεται στη μεγάλη πτώση της Ν.Δ. στο 20,4 % που με την αναγωγή δεν φτάνει ούτε το 25 % ! Στην τρίτη θέση σταθερά οι  νεοναζί της Χ.Α. με 10,4 % ,που δείχνει ότι μπορεί να ξεπεράσει το 12 %.Τραγική η εικόνα του ΠΑ.ΣΟ.Κ που υποχωρεί στο 7,5 % δλδ καθαρά κάτω από το 10 %σε όσους έχουν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποσπούν το 6,4 %, ενώ πολύ κοντά στο 5,7 % είναι το Κ.Κ.Ε που πλησιάζει το 7 % με αναγωγή των ψήφων.Τέλος πτωτική η τάση για την ΔΗ.ΑΡΙ. του Φώτη Κουβέλη που περιορίζεται στην έβδομη θέση με 4,6 %.Ουσιαστικά σε σχέση με τις εκλογές του Ιουνίου πολύ ενισχυμένη είναι η Χρυσή Αυγή , ενώ κέρδη έχουν το Κ.Κ.Ε και ανεπαίσθητη άνοδο ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Σημαντική είναι η νέα πτώση για τη Ν.Δ και το ΠΑ.ΣΟ.Κ που ενώ στις εκλογές του Ιουνίου αθροίζανε μαζί 42 % τώρα φτάνουν το 27,9 % (χωρίς αναγωγή) και κάτω από 33 % με αναγωγή !
Τέλος το 42,5% θεωρεί καταλληλότερη να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες μαι συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ έναντι 37,6% του ΣΥΡΙΖΑ.

Red Star
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: