Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΝΟΕΜΒΡΗ - ΔΕΚΕΜΒΡΗ : Η άμιλλα βάζει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη !


Με αισιοδοξία και αυξημένη απαιτητικότητα έχει ήδη ξεκινήσει η μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης από τις Κομματικές Οργανώσεις της Κρήτης.


Οπως σημειώνει στο «Ριζοσπάστη» ο Στέλιος Αλεξάκης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης, «παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι εργατικές λαϊκές οικογένειες στο νησί, την εκτίναξη της ανεργίας τη χρονιά αυτή, μέλη, φίλοι και οπαδοί του Κόμματος είναι αποφασισμένοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για την υπερκάλυψη του πλάνου, για να πάρει την οικονομική ανάσα που χρειάζεται το Κόμμα μας στο δύσκολο αγώνα που δίνει.

Σύμμαχός μας είναι η πολύτιμη πείρα των προηγούμενων χρόνων των επιτυχημένων οικονομικών εξορμήσεων, όπου η οργάνωσή μας υπερκαλύπτει τα πλάνα της. Ηδη όλες οι ΚΟΒ έχουν συζητήσει έγκαιρα το σχέδιό τους για την οικονομική εξόρμηση και έχουν θέσει φιλόδοξα πλάνα.
Στο σχεδιασμό δόθηκε βάρος στην έγκαιρη χρέωση και ένταξη στη μάχη του σημαντικού περίγυρου φίλων και οπαδών, που είναι η σημαντική εφεδρεία των οργανώσεων. Επίσης συζήτηση έγινε για το ατομικό πλάνο του κάθε συντρόφου, παίρνοντας υπόψη τις δυνατότητές του.
Τα καθοδηγητικά όργανα έχουν αναλάβει να δώσουν ολόπλευρη βοήθεια στους νέους συντρόφους για να ανταποκριθούν στην κάλυψη του πλάνου τους και να δώσουν οι ίδιοι το παράδειγμα, πρωτοστατώντας, τόσο στη δουλειά προς τα έξω, όσο και με την προσωπική εισφορά και τα κόκκινα μεροκάματα που θα δώσουν.
Εχοντας επίγνωση ότι πρέπει να πολλαπλασιαστεί ο κόσμος που θα απευθυνθούμε με το κουπόνι στο χέρι, σχεδιάζεται με πολλή προσοχή το μαζικό μας άνοιγμα. Οι οργανώσεις έχουν ξεκινήσει να σαρώνουν εργατοσυνοικίες, κεφαλοχώρια και εργασιακούς χώρους, με στόχο να φτάσει παντού η φωνή του Κόμματος και το κουπόνι ενίσχυσης.
Ηδη, η ανταπόκριση είναι συγκινητική και ενισχύει την αισιοδοξία των μελών και στελεχών. Ιδίως στους δεκάδες τόπους δουλειάς, όπου δόθηκαν σκληρές μάχες με την εργοδοσία το προηγούμενο διάστημα, οι εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται ότι το ΚΚΕ είναι "σάρκα από τη σάρκα τους" και πρωτοστατούν στην ενίσχυσή του.
Λαϊκά γλέντια και άλλες πρωτοβουλίες
Επιπλέον σε όλους τους νομούς ετοιμάζονται λαϊκά γλέντια που εκτός από σημαντικές πρωτοβουλίες για την οικονομική ενίσχυση, έχουν γίνει και σημαντικοί θεσμοί ταξικής αλληλεγγύης, όπου εργαζόμενοι και άνεργοι παίρνουν ανάσες διασκέδασης με μικρό κόστος. Ηδη έχουν στηθεί επιτροπές προετοιμασίας και με το μεράκι συντρόφων και τη φιλική συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών, προετοιμάζονται πυρετωδώς.
Επίσης παίρνονται και διάφορες άλλες πρωτοβουλίες πολιτιστικού χαρακτήρα, στην ίδια κατεύθυνση. Προετοιμάζονται συναυλίες και παιδικές θεατρικές παραστάσεις, μπροστά στα Χριστούγεννα, για τα παιδιά εργαζομένων και ανέργων.
Τέλος, για άλλη μια φορά, βαρύτητα έχει δοθεί και στην οργάνωση της άμιλλας μεταξύ των οργανώσεων, με έπαθλο τη σημαία της Κομματικής Οργάνωσης Κρήτης, που θα κοσμήσει τα γραφεία της πρώτης ΝΕ. Στο πρώτο κλείσιμο στόχος είναι η υπερκάλυψη του 20% του πλάνου. Βασικοί δείκτες δουλειάς που θα μετρηθούν, είναι ο υπερδιπλασιασμός κόσμου που θα απευθυνθούμε και η ένταξη νέων δυνάμεων στη μάχη».

Πηγή : www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: