Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Πάλι το ίδιο τσίρκο με τις υπογραφές -Η τρόικα απαιτεί τη σύμφωνη γνώμη για το πακέτο μέτρων και των τριών κομμάτων της κυβέρνησης !


Το «έργο» της απαίτησης ενυπόγραφων δεσμεύσεων για τα νέα μέτρα εκ μέρους των συμμετεχόντων στην κυβέρνηση από την τρόικα φαίνεται ότι επαναλαμβάνεται και θέτει προ των ευθυνών τους ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ…

Η τρόικα εκβιάζοντας με τη δόση απαιτεί τη σύμφωνη γνώμη για το πακέτο μέτρων και των τριών κομμάτων της κυβέρνησης.

Αυτό αποκαλύφθηκε, σύμφωνα με το NewsIt.gr, χθες μεσάνυχτα υπό τη μορφή εκμυστήρευσης από ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα, που είναι στην πρώτη γραμμή της διαπραγμάτευσης.

Μια άλλου τύπου υπογραφή δηλαδή, όπως στο προηγούμενο μνημόνιο απ' τους πολιτικούς αρχηγούς.

Εμμέσως πλην σαφώς ζητούν ευρεία κοινοβουλευτική στήριξη κατά την ψηφοφορία.

Σε αντίθετη περίπτωση απειλεί με νέα αναβολή στην εκταμίεση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται τη στιγμή που ο εκπρόσωπος της Ελλάδας Π. Τσακλόγλου έχει εντολή από τον Αντώνη Σαμαρά να ενημερώσει το euro working group πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει κανονικά τη συμφωνία με την τρόικα ως έχει.

Ο πρωθυπουργός θέλει να δείξει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να ψηφιστούν τα μέτρα χωρίς αλλαγές, όπως έκλεισαν χθες, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πάει στη Βουλή ένα μόνο νομοσχέδιο με ένα μόνο άρθρο και μάλιστα με τη μορφή του κατεπείγοντος, το οποίο πρέπει να έχει ψηφιστεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα ή το πολύ ως την 11 Νοεμβρίου, μία μέρα πριν τη συνεδρίαση του eurogroup το οποίο θα αποφασίσει αν θα ξεκλειδώσει ή όχι η δόση.

Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα κυρίως στην ΔΗΜΑΡ. Ο Φώτης Κουβέλης συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος για να δουν τι στάση θα ακολουθήσουν από εδώ και πέρα.

ΠΗΓΗ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: