Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Μαζική η αρχή του νέου γύρου. Μεγάλη ταξική συγκέντρωση και πορεία στην Καμάρα.


Πολύ μαζική ήταν η αρχή του νέου γύρου κινητοποιήσεων, που ξεκίνησε με τις διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη/ΔΕΘ. Χιλιάδες εργαζόμενοι μαζεύτηκαν στις 6.00 μ.μ. στην Καμάρα, στην εργατική συγκέντρωση που διοργάνωσαν 5 πρωτοβάθμια σωματεία και δεκάδες συνδικαλιστές του ταξικού ρεύματος.
Στην συγκέντρωση μίλησαν οι απολυμένοι του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης και η επιτροπή αγώνα της ΔΩΔΩΝΗΣ, ο πρόεδρος του Σωματείου Ενέργειας Κοζάνης. Ακολούθησε χαιρετισμός μέλους Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Λειβαδιάς, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λαγκαδά. Στη συνέχεια πήρε το λόγο απολυμένος απεργός της Ελληνικής Χαλυβουργίας και συνέχισε ο πρόεδρος του Σωματείου της Αττικό Μετρό. Την συγκέντρωση έκλεισαν οι ομιλίες εκπροσώπου των 131 ταξικών συνδικαλιστών που καλούσαν στην συγκέντρωση της Καμάρας και ο πρόεδρος του Σωματείου της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής Θεσσαλονίκης.
Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι βγήκαν στο δρόμο και πορεύτηκαν μέσω Εγνατίας, Αγ. Σοφίας, Παραλιακής πρός την είσοδο της ΔΕΘ. Οι περίπου 4.000 διαδηλωτές της συγκέντρωσης της Καμάρας έφτασαν στο Βελλίδειο λίγο πρίν τις 9.00, αποκλείοντας την είσοδο. Στην είσοδο της ΔΕΘ διαβάστηκε ψήφισμα των εργαζομένων και των σωματείων και κάηκε συμβολικά η σημαία της Ε.Ε.
Μαζικά ήταν τα μπλοκ των εργατικών σωματείων, με πρώτο αυτό της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής και του ΜΕΤΡΟ. Πολύ μαζικά και τα μπλοκ του ΝΑΡ και της νΚΑ, αλλά και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Ακολουθούσαν το ΕΕΚ, η "Ταξική Πορεία", η ΚΕΧΑ, η "Αντιιμπεριαλιστική Αριστερή Συνεργασία" και μια σειρά επιτροπές αγώνα και συλλογικότητες. Η πορεία κατέληξε αργότερα ξανά στην Καμάρα, ενώ την Κυριακή το πρωί θα πραγματοποιηθεί εργατική συνέλευση, στην οποία καλεί η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων Θεσσαλονίκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: