Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΣΟΚ: Πρωταγωνιστεί στην εξαπάτηση του λαού.


Εμφανίζει αποσπασματικά «ισοδύναμα» μέτρα, που δεν αλλάζουν σε τίποτα το βάρβαρο πακέτο των 11,9 δισ. ευρώ


Προπέτασμα καπνού για να συγκαλυφθεί η συμφωνημένη επίθεση της συγκυβέρνησης με την εφαρμογή του νέου σφαγιαστικού πακέτου μέτρων, σηκώνει το ΠΑΣΟΚ, σε μια προσπάθεια χειραγώγησης και αποπροσανατολισμού των λαϊκών στρωμάτων.

Ομάδα στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που επεξεργάζεται τα μέτρα των 11,9 δισ. ευρώ, απέστειλε χτες επιστολή προς το οικονομικό επιτελείο της συγκυβέρνησης, με την οποία εκφράζουν επιμέρους «αντιρρήσεις» σε μέτρα που ετοιμάζεται να προωθήσει η τρικομματική κυβέρνηση, αντιπροτείνοντας όμως μέτρα που θα επιφέρουν εξίσου ισχυρά χτυπήματα στα λαϊκά στρώματα, που έχουν ήδη πτωχεύσει.
Τις ίδιες προτάσεις, σύμφωνα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, θα παρουσιάσει και ο Ευ. Βενιζέλοςστην αυριανή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, στο Μέγαρο Μαξίμου, στη διάρκεια της οποίας θα συζητηθεί το πακέτο των 11,9 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ Φ. ΣαχινίδηςΠ. ΚουκουλόπουλοςΓ. Κουτρουμάνης και Χρ. Πρωτόπαππας, στην επιστολή τους προς τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών προτείνουν:
-- «Να μην υπάρξει μείωση των επιδομάτων αναπηρίας ως ελάχιστη κίνηση κοινωνικής ευαισθησίας», αλλά αντιπροτείνουν τη θέσπιση «αυστηρών ελέγχων» για τη χορήγηση αναπηρικών επιδομάτων, που θα λειτουργήσουν ως πρόσχημα για οριστική κατάργηση των πενιχρών επιδομάτων που παίρνουν χιλιάδες ανάπηροι.
-- Να μην προχωρήσει η «οριζόντια περικοπή των δώρων των συνταξιούχων». Την ίδια ώρα όμως προτείνουν προώθηση «κλιμακωτής μείωσης των συντάξεων από 3% έως 8% κατ' έτος, για τα έτη 2013-2014, αναλόγως με το ύψος των συντάξεων και αντίστοιχη κλιμακωτή μείωση των δώρων μέχρι το 50% αυτών». Δηλαδή, να επιβληθεί διπλή περικοπή και στο δώρο των συνταξιούχων και στις κύριες συντάξεις!
-- «Να μην περικοπούν τα δώρα των δημοσίων υπαλλήλων», αφού όπως ομολογούν, έχουν επιτευχθεί τεράστιες μειώσεις στους μισθούς μέσω της εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου. Η συγκεκριμένη κίνηση του ΠΑΣΟΚ έχει στόχο να εξαπατήσει τους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι ήδη έχουν απολέσει από το 30% μέχρι και το 50% του μισθούς τους.
-- «Να μην υπάρξει υπερβολική μείωση των εφάπαξ». Επικυρώνουν δηλαδή τις μειώσεις στα εφάπαξ, που είναι χρήματα τα οποία έχουν πληρώσει οι εργαζόμενοι, ενώ ταυτόχρονα προτείνουν «αύξηση των ατομικών εισφορών στους κλάδους εφάπαξ βοηθήματος», που θα σηματοδοτήσει παραπέρα μειώσεις στους μισθούς!
«Ευαγγέλιο» η επιμήκυνση
Στην ίδια επιστολή, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι πρέπει η συγκυβέρνηση να «διεκδικήσει» στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ (18 - 19 Οκτωβρίου) τη διετή επιμήκυνση της εφαρμογής του δημοσιονομικού προγράμματος προσαρμογής.
«Το ΠΑΣΟΚ σεβάστηκε την επιλογή του πρωθυπουργού να εξειδικευθούν και να αποφασιστούν πρώτα στο σύνολό τους μέτρα 11,5 δισ. ευρώ και μετά να τεθεί από την κυβέρνηση στους εταίρους μας το ζήτημα της παράτασης. Με δεδομένο, όμως, ότι η ισχύουσα δανειακή σύμβαση προβλέπει ρητά ότι σε περίπτωση βαθύτερης ύφεσης (όπως συμβαίνει τώρα), ανοίγει η συζήτηση για παράταση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής, θεωρούμε ότι η παράταση θα επιβεβαιωθεί από τους εταίρους μας το αργότερο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 18/10/2012», σημειώνεται στο κείμενο της επιστολής του ΠΑΣΟΚ.
Στόχος της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ είναι να καλλιεργήσει την ψευδαίσθηση στα λαϊκά στρώματα ότι γίνονται προσπάθειες να «ελαφρύνει» το νέο βάρβαρο πρόγραμμα. Για λογαριασμό συνολικά των κομμάτων της συγκυβέρνησης επιδιώκει η ψήφιση των μέτρων να συνοδευτεί από μια πιθανή επιμήκυνση, ώστε να καλλιεργήσει κάλπικες προσδοκίες και να μετριάσει τις λαϊκές αντιδράσεις.
Η κίνηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ αντανακλά ταυτόχρονα και την «αγωνία» της για τη φθορά που θα επωμιστεί από την προώθηση των νέων μέτρων, αλλά και τα ζόρια που αντιμετωπίζουν συνολικά τα κόμματα του ευρωμονόδρομου στην αστική διαχείριση της κρίσης.

Πηγή : www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: