Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ Κ.Κ.Ε : Να σταματήσει η διαδικασία ιδιωτικοποίησης της «ΕΛ.Β.Ο.»


Προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας


Η κυβέρνηση επιχειρεί να ιδιωτικοποιήσει εκ νέου την «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ (ΕΛ.Β.Ο.)».
Η προηγούμενη εμπειρία ιδιωτικοποίησης της ΕΛ.Β.Ο. (με τον όμιλο Μυτιληναίου) ήταν δραματική για τους εργαζόμενους σε αυτή και στην εξέλιξη της εταιρίας, η οποία συρρικνώθηκε, μειώθηκαν οι εργαζόμενοι και τελικά ο μοναδικός ωφελημένος ήταν ο όμιλος Μυτιληναίου.

Η σημερινή κυβέρνηση, με πρόσχημα το δημόσιο χρέος, μεθοδεύει πάλι την ιδιωτικοποίηση της εταιρίας βάζοντας σε άμεσο και βέβαιο κίνδυνο, όχι μόνο τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά και τις ίδιες τις θέσεις εργασίας στην ΕΛ.Β.Ο.
Στον ίδιο κίνδυνο βρίσκονται και πολλές βιομηχανικές - εμπορικές επιχειρήσεις με δεκάδες εργαζόμενους που έχουν δοσοληψίες με την ΕΛ.Β.Ο. και δέχθηκαν ήδη τις αρνητικές συνέπειες της συρρίκνωσης της.
Πάνω απ' όλα παραδίνεται σε ιδιώτες μια κρίσιμη παραγωγική δομή, στρατηγικής σημασίας, με υψηλή τεχνογνωσία και ειδίκευση.
Η ΕΛ.Β.Ο, μπορεί να αποτελέσει μέρος της κρατικής αμυντικής βιομηχανίας μαζί με την ΕΒΟ - ΠΥΡΚΑΛ - ΕΑΒ που στα πλαίσια της εργατικής-λαϊκής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής μπορεί να λειτουργήσει στην κατεύθυνση της ικανοποίησης λαϊκών αναγκών (οχήματα για ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική, Αστική συγκοινωνία, σιδηρόδρομοι κ.λπ.) και στην αμυντική θωράκιση της χώρας.
Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, αν η κυβέρνηση θα επιμείνει στην καταστροφική για τα λαϊκά συμφέροντα απόφαση της για ιδιωτικοποίηση της ΕΛ.Β.Ο. ή αν η ΕΛ.Β.Ο. θα επανέλθει στον πλήρη δημόσιο έλεγχο, χωρίς συμμετοχή κανενός ιδιώτη, θα χρηματοδοτηθεί και θα της δοθούν παραγγελίες στρατιωτικών και πολιτικών οχημάτων.

Ο βουλευτής
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: