Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Για την «Αυγή» δεν έχει νόημα η προστασία των ανέργων...


«Αφέλειες από το ΚΚΕ» ανακαλύπτει η «κυριακάτικη Αυγή», που ειρωνεύεται την πρόταση που κατέθεσε ξανά την περασμένη βδομάδα το ΚΚΕ για την ουσιαστική προστασία των ανέργων. «Μα είναι δυνατόν να ζητάς μέτρα για την ανεργία από μια κυβέρνηση που εφαρμόζει τις συμφωνίες κατεδάφισης της κοινωνίας, με διάλυση όλων των εργασιακών σχέσεων και ύφεση που θα διαρκέσει αν δεν τους σταματήσουμε για 10 χρόνια;
Τι νόημα έχει η πρότασή σας;», αναρωτιέται η «Αυγή», ομολογώντας πόσο ενοχλείται όταν κατατίθενται προτάσεις που και διαμορφώνονται με άξονα την αληθινή προστασία των ανέργων και προσφέρουν αφετηρία αγωνιστικής συσπείρωσης και οργάνωσης της εργατικής τάξης ενάντια στην πολιτική που γεννά και αυξάνει την ανεργία.
Γιατί, πώς αλλιώς μπορεί να ερμηνευτεί η ένστασή της, ακόμα για την ίδια την κατάθεση αιτημάτων, όπως η επιδότηση του ανέργου για όσο καιρό δεν έχει δουλειά, ο υπολογισμός του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου, η πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, το πάγωμα και η παραγραφή των δανείων, καμιά διακοπή στην ηλεκτροδότηση, δραστική μείωση των τιμολογίων; Ενώ, από την άλλη μεριά, ξεμπροστιάζεται ο θεατρινισμός του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου που πριν μερικούς μήνες είχε καταθέσει σχετική πρόταση νόμου συμπεριλαμβάνοντας και αιτήματα που εδώ και χρόνια προτάσσει το ΚΚΕ. Με μόνο στόχο, όπως αποδεικνύεται και τώρα, να παραπλανήσει το λαό και να διεκδικήσει δάφνες... υπερασπιστή.

ΠΗΓΗ- ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: