Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Εξαήμερο Εθνικό πένθος στις Η.Π.Α.Ο σκοτεινός ιππότης έφερε τον θάνατο στις Η.Π.Α. 12 oι νεκροί ,δεκάδες οι τραυματίες σε κινηματογράφο στην πόλη Aurora της Πολιτείας Κολοράντο .Σχολιάζει ο Red Star.Συνεχής ενημέρωση.

Γράφει ο Red Star



Στην πρεμιέρα της πολυσυζητημένης νέας ταινίας του Μπάτμαν "The Dark Knight Rises"
 , στην πόλη Aurora (325.000 κάτοικοι), τρίτης μεγαλύτερης πόλης του Κολοράντο των Η.Π.Α γράφτηκε μια απίστευτη τραγωδία.

Ο 24χρονος James Holmes , οπλισμένος σαν αστακός με 4 όπλα συνολικά ανάμεσα τους τουφέκι, 2 πιστόλια ,εκρηκτικούς μηχανισμούς αλεξίσφαιρο γιλέκο και με αντιασφυξιογόνο μάσκα μπήκε στο συγκρότημα κινηματογράφων Century 16 ,εμπορικού κέντρου της πόλης.
Ο  εκτελεστής Τζέιμς Χολμς, ήταν φοιτητής.


Στόχος του η αίθουσα που παιζόταν σε πρώτη προβολή η νέα ταινία του Μπάτμαν που έχει θέμα της τρομοκρατικές επιθέσεις.Η προβολή ήταν μεταμεσονύχτια.
Ο δράστης επιτέθηκε αρχικά με καπνογόνο ενώ ακούστηκαν και μικροεκρήξεις.Στη συνέχεια άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως ,ακόμα και παιδιά 6 με 10 ετών που ήταν με τους γονείς τους. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και ένα βρέφος.Η ταινία βρισκόταν ακόμα στην αρχή της ,στο πρώτο μισάωρο,στις 12:30 π.μ. τοπική ώρα.
Ο τραγικός απολογισμός αυτής της επίθεσης είναι ως τώρα 12 νεκροί και 50 τραυματίες (9 από αυτούς σε κρίσιμη κατάσταση).
Ο δράστης  ήταν μόνο ένας σύμφωνα με τους αστυνομικούς και συνελήφθη χωρίς να προβάλει καμιά αντίσταση.Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν άγνωστα.Ο ίδιος το μόνο που ομολόγησε ήταν ότι στην κατοικία του υπάρχουν εκρηκτικά !

Το γεγονός ότι το περιστατικό συνέβη στην πρεμιέρα μιας ταινίας που έχει ως θέμα τρομοκρατικές επιθέσεις σε δημόσιους χώρους δεν πρέπει να είναι τυχαίο γεγονός σύμφωνα με την εκτίμηση μου.

Πάντως δεν θεωρείται τρομοκρατική επίθεση και για την υπόθεση πλέον ασχολείται το FBI.Στο σπίτι του βρέθηκαν εκρηκτικά και βόμβες που προσπαθούν να απενεργοποιήσουν οι αστυνομικοί.Είναι χαρακτηριστικό πως ως τώρα ο 24χρονος δεν φαίνεται να έχει καμιά σχέση με την τρομοκρατία και έχει καθαρό ποινικό μητρώο.



Με διάταγμα του  ο   Μπαράκ Ομπάμα, έδωσε την εντολή  να κυματίζουν για έξι ημέρες μεσίστιες οι αμερικανικές σημαίες σε όλα τα δημόσια κτήρια, τις στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ τα στρατιωτικά πλοία και  τις αμερικανικές διπλωματικές αποστολές, δηλαδή μέχρι και την 25η Ιουλίου, στη μνήμη των αθώων θυμάτων της τραγικής αυτής επίθεσης.

Η νέα ταινία του Μπάτμαν που την Παρασκευή θα έκανε την πρεμιέρα της στην Γαλλία και θα την παρακολουθούσαν πολλοί κινηματογραφικοί αστέρες αναβλήθηκε.

Η ανάρτηση θα ανανεώνεται με νέα στοιχεία και πληροφορίες.

Red Star


Δεν υπάρχουν σχόλια: