Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Τα πρώτα μετεκλογικά γκάλοπ από την MRB και την ΚΑΠΑ Research, δείχνουν πως τίποτα σχεδόν δεν άλλαξε στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.Μπροστά η Ν.Δ, δεύτερος ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α και τρίτο το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Το Κ.Κ.Ε. κινείται στα ποσοστά των εκλογών του Ιουνίου και κάτω από 5 %.Σχόλιο του Red Star.

Οι 2 πρώτες μετεκλογικές δημοσκοπήσεις με πρόθεση ψήφου ,της Κάπα Research για το Βήμα και  MRB για τη Real News 



Η Κάπα Research για το Βήμα δίνει το ακόλουθο αποτέλεσμα (στην παρένθεση η διαφορά με τις εκλογές στις 17 Ιουνίου ).

Νέα Δημοκρατία       23,6 % ( - 6,0 )
ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΕΚΜ            20,7 %   ( -6,2 )
ΠΑ.ΣΟ.Κ                    11,1 % ( -1,2 )
Χρυσή Αυγή                 7,4 % (  +0,5 )
Ανεξ.Έλληνες             6,4  % (-0,5 )
  ΔΗ.ΑΡΙ.                         5,7  %   ( -0,5 )
Κ.Κ.Ε                            4,8 %  ( +0,3 )
 Λοιπά Κόμματα -Αναποφάσιστοι   στο   20,3 %    
                                     


Η MRB για τη Real News δίνει το ακόλουθο αποτέλεσμα (στην παρένθεση η διαφορά με τις εκλογές στις 17 Ιουνίου ).

Νέα Δημοκρατία       23,5 % 
( - 5,9 )
ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΕΚΜ            21,7 %   ( -5,2 )
ΠΑ.ΣΟ.Κ                    10,1 % ( - 2,2 )
Χρυσή Αυγή                 6,1 % (  -0,8 )
Ανεξ.Έλληνες             6,3  % (-0,6 )
  ΔΗ.ΑΡΙ.                         5,1  %  ( -1,2 )
Κ.Κ.Ε                            4,1 %  ( - 0,4 )

Τα Λοιπά Κόμματα 4,6 % και η αδιευκρίνιστη ψήφος στο   18,5 %    


Ένα μήνα μετά τις εκλογές τίποτα δεν φαίνεται να έχει αλλάξει.Υπάρχει ένα ποσοστό κοντά στο 20 % που είναι αναποφάσιστοι και από αυτούς πάνω από τους μισούς ψήφισαν τη Ν.Δ. και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α ,που χωρίς την αναγωγή ψήφου φαίνεται να χάνουν 5 με 6 ποσοστιαίες μονάδες.Το Κ.Κ.Ε. φαίνεται να κινείται μεταξύ 4,1-4,8 % και με αναγωγή στους αναποφάσιστους περίπου στο 4,5 - 5,5 %.Σίγουρα δεν πέφτει και άλλο από το χαμηλότατο 4,5 % ,αλλά ούτε δείχνει αξιοσημείωτα σημάδια ανόδου.Την τρίτη θέση συγκρατεί το ΠΑ.ΣΟ.Κ και μάλιστα με διψήφια ποσοστά.Αυτά για τα 2 πρώτα γκάλοπ που στις δημοτικότητες των αρχηγών δίνουν την πρώτη θέση τον Φώτη Κουβέλη, στην δεύτερη τον Αντώνη Σαμαρά και στην τρίτη τον Αλέξη Τσίπρα.Παραδόξως λοιπόν ο κόσμος συνεχίζει να υποστηρίζει σε μεγάλο βαθμό φιλομνημονιακά κόμματα και φιλομνημονιακούς πολιτικούς με πρώτο και καλύτερο τον δήθεν αριστερό Κουβέλη.



Red Star


2 σχόλια:

Unknown είπε...

Νομίζω πως αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα είναι πως όλα τα κόμματα, εκτός Ν.Δ. και Σύριζα, διατηρούν και παγιώνουν τους ψηφοφόρους τους. Είναι φυσιολογικό πως από τα 2 μεγάλα κόμματα προέρχονται οι αναποφάσιστοι.
Εκτιμώ ότι η αντοχή της 3κομματικής κυβέρνησης θα δοκιμαστεί και θα πέσουν τα ποσοστά της όταν αρχίσουν να έρχονται τα νέα χαράτσια. Μη ξεχνάμε ότι ακόμα δεν έχουμε πληρώσει τίποτα μετά τις εκλογές.

Red Star είπε...

Φίλε gavre είναι πολύ νωρίς ακόμα, μόλις ένας μήνας μετά τις εκλογές και είναι φυσιολογικό να διατηρούν τα κόμματα τις θέσεις τους και τα ποσοστά τους.Τα 2 μεγαλύτερα κόμματα εξάλλου αν γινόντουσαν πάλι εκλογές το πιο πιθανό να μοιραζόντουσαν τους αναποφάσιστους.
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α κρατάει τα ποσοστά του και είναι κοντά στη Ν.Δ.
Σημαντικό για μένα ότι η Χρυσή Αυγή δεν δείχνει τάσεις ανόδου κατά μέσο όρο.Επίσης στάσιμος ή με μικρή άνοδο είναι ο Μιχαλολιάκος.Ακόμα και στην Κάπα Research που είναι ανεβασμένη , το ποσοστό της της ακόμα και με αναγωγές δεν φτάνει το διψήφιο ή το 15 % που έγραφαν κάποιοι σε σάιτς.Μακάρι να παγιωθεί και να αρχίσει να πέφτει.
Για το Κ.Κ.Ε ορόσημο είναι η μέρα που θα ξεπεράσει την ΔΗ.ΑΡΙ. που κρατάει λόγω δημοτικότητας Κουβέλη σημαντικά ποσοστά.Πάντως δεν φαίνεται να ανακτά τους χαμένους ψηφοφόρους του προς τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α που μάλλον είναι αναποφάσιστοι οι πιο πολλοί.
Τα πρώτα γκάλοπ του Σεπτεμβρίου θα μας δείξουν αν υπάρχει κυβερνητική φθορά και δεν μιλάω μόνο στα ποσοστά των κομμάτων, αλλά κυρίως στις δημοτικότητες Κουβέλη και Σαμαρά που είναι υψηλότατες, αλλά και του Βενιζέλου που είναι άνω του 30 %.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΠΩΣ ΛΕΣ και εσύ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ίσως ξυπνήσουν λίγο τον συντηρητικό Έλληνα, αν και σαν ψηφοφόρος του Κ.Κ.Ε, βλέποντας το κόμμα κάτω από το 5 % θεωρώ πως οι Έλληνες ακόμα πιστεύουν στην σωτηρία από την Ε.Ε. Σίγουρα και στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α και την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α υπάρχουν οπαδοί κατά της Ε.Ε. και αυτό φαίνεται από άλλα ερωτήματα, αλλά μέτρο για την ριζοσπαστικοποίηση του λαού είναι η αύξηση της δύναμης του Κ.Κ.Ε και του ΚΚΕ (μ-λ)που έχουν ξεκάθαρες αντιμνημονιακές θέσεις.