Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Παλαιστίνη: Ελεύθερος μετά από 3 χρόνια!

Μετά από τριετή καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ένοχη σιωπή των διεθνών φορέων, οι ισραηλινές αρχές άφησαν ελεύθερο τον διεθνή Παλαιστίνιο ποδοσφαιριστή, Μαχμούντ Αλ Σαρσάκ, ο οποίος βρισκόταν για τρία χρόνια στις φυλακές, χωρίς καν να έχει δικαστεί! Οι Ισραηλινοί είχαν συλλάβει τον Αλ Σαρσάκ το 2009, όταν πήγε να παίξει σε αγώνα στη Δυτική 'Οχθη.
 Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής κατά τη διάρκεια της παράνομης κατακράτησής του έκανε απεργία πείνας για τέσσερις μήνες, όπως ανακοίνωσαν οι παλαιστινιακές αρχές.
Ο Αλ Σαρσάκ, που σύμφωνα με τους Ισραηλινούς είχε συμμετοχή στην ισλαμική Τζιχάντ, έτυχε αποθεωτικής υποδοχής στην Γάζα, που τον καλωσόρισαν ως ήρωα.
Πολλοί άνθρωποι από τον χώρο του ποδοσφαίρου, όπως ο Ερίκ Καντονά, υπέγραψαν επιστολή συμπαράστασης στον Παλαιστίνιο ποδοσφαιριστή, καθώς και ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, που είχε ζητήσει από τις ισραηλινές αρχές την απελευθέρωσή του.
"Ευχαριστώ τον Θεό κι όλους τους αθλητές του κόσμου" δήλωσε ο Αλ Σαρσάκ την ώρα που μέλη της Τζιχάντ έριχναν ριπές αυτόματων όπλων στον ουρανό της Γάζας. Σε ανακοίνωσή της η Τζιχάντ μιλάει "για μια νίκη της βούλησης και της αποφασιστικότητας".

πηγή: www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: